ma.GurusHealth.ru

Третман на дијабетес. Атеросклероза во Дијабетес

Видео: Стевиа! Корисни својства на стевиа. Stevia од дијабетес, хипертензија, атеросклероза

теоретски, третирање на дијабетес тип I Се состои во примена на соодветно избрани дози на инсулин, овозможувајќи му на пациентот нормално ниво на можни метаболизмот на протеини, масти и јаглехидрати. Постојат неколку типови на инсулин, "нормална" инсулин чие времетраење на дејство е 3-8 ch други видови на инсулин (цинк предизвикана протеини или деривати), кои се апсорбираат бавно од местото на инјектирање и на тој начин имаат подолготрајно дејство - 10-48 часа.

Видео: Живот здрави! Како да се спаси на третман. Дијабетес мелитус. (2016/05/04)

Типично, пациентите тешка дијабетес тип I добиваат еднократна дневна доза на инсулин со долго дејство, кој во текот на денот поддржува метаболизмот на јаглени хидрати. инсулин "Нормално" е спроведено неколку пати во текот на денот, во време кога на услови за пораст на нивото на гликоза во крвта до високи вредности, на пример, во врска со оброк. Така, за секој пациент бара индивидуален третман.

Пациенти со дијабетес тип II препорачуваат диета и вежбање за да се намали телесната тежина и промени во инсулинската сензитивност. Во случај на неуспех користење на лекови кои го зголемуваат чувствителноста на инсулин или да се зголеми производството на инсулин од панкреасот. Меѓутоа, во многу случаи тоа е неопходно да се прибегне на инјекции на егзогените инсулин за контрола на нивото на шеќер во крвта.

Видео: Дијабетес мелитус тип 2. Третирање на дијабетес тип 2: атеросклероза. + 38-067-9924062

дијабетес мелитус

Во минатото, инсулин, користат за лекување на пациентите кои се опорави од панкреасот на животни. Сега главно се користи инсулин подготовките човечки генетски инженеринг, дека несакани ефекти се објаснува инсулин добиени од животни, особено имунолошки реакции и сензибилизација на пациентите.

Ефект на третмани атеросклероза. Кај пациенти со дијабетес поради вишокот на холестерол и други липиди во крвта многу побрзо од здравите луѓе се развие атеросклеротични и артериосклероза, тешка коронарна садови и microcirculatory нарушувања. Покрај тоа, лошиот третман на пациенти со дијабетес детството умираат од срцеви заболувања, едвај достигнува зрелоста.

Кога само почеток да се лекува дијабетес, имаше тенденција на хард рокот јаглехидрати во исхраната, за да се минимизира потребата за инсулин. Овој пристап е дозволено да се задржи концентрацијата на глукоза во крвта од зголемувањето на високи вредности и да се намали загубата на гликоза во урината, но тоа не може да го спречи масти Нарушувања на метаболизмот различни. Во следната фаза на развој на терапија на пациенти со дијабетес овозможува речиси нормално јаглени хидрати исхрана на позадината на големи дози на инсулин доволно да се создаде ниво на метаболизмот на јаглени хидрати. Оваа мерка намалување на нивото на метаболизмот на мастите и го намалува развојот на хиперхолестеролемија.

Видео: Како за лекување на дијабетес

бидејќи голем број на знаци на дијабетес, како што се атеросклероза, висок подложност на инфекции, дијабетска ретинопатија, катаракта, хипертензија, хронична бубрежна патологија, се тесно поврзани со ниво на липиди во крвта (и нивото на гликоза во крвта), повеќето доктори препише лекови кои го намалуваат нивото на липиди во крвта и на тој начин овозможувајќи да се спречи, како прекршоци.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Избор на инсулин во дијабетес. Несакани ефекти на инсулинИзбор на инсулин во дијабетес. Несакани ефекти на инсулин
Клиниката за дијабетес. Форми на дијабетес сериозностаКлиниката за дијабетес. Форми на дијабетес сериозноста
Улогата на хормонот за раст во метаболизмот на мастите. Метаболизмот на јаглени хидрати и хормон за…Улогата на хормонот за раст во метаболизмот на мастите. Метаболизмот на јаглени хидрати и хормон за…
Шеќер rafineries дијабетес. Третирање и спречување на дијабетична нефропатијаШеќер rafineries дијабетес. Третирање и спречување на дијабетична нефропатија
Ацидоза кај дијабетес мелитус. Дијабетес мелитус тип IIАцидоза кај дијабетес мелитус. Дијабетес мелитус тип II
Дијабетес мелитус тип 2 дијабетесДијабетес мелитус тип 2 дијабетес
Инсулин суспензија протамин цинк (IOTWS). На суспензија на инсулин-протамин (SIP)Инсулин суспензија протамин цинк (IOTWS). На суспензија на инсулин-протамин (SIP)
Инсулин ново дијагностициран дијабетес мелитус тип 1Инсулин ново дијагностициран дијабетес мелитус тип 1
Посебни аспекти на честите инјекции на инсулин во дијабетес мелитус тип 2Посебни аспекти на честите инјекции на инсулин во дијабетес мелитус тип 2
Домашни инсулински препарати. Антидијабетици butamidДомашни инсулински препарати. Антидијабетици butamid
» » » Третман на дијабетес. Атеросклероза во Дијабетес