ma.gurushealth.ru

Температурата на детето - кога треба да се оди на лекар?

Видео: Треска. Помогне без лекови - д-р Komarovsky Училиште

Деца и бебиња реагираат на зголемување на телесната температура не само на развој на болеста.

Во треска може да има други причини.

Постарите детето е, зголемувањето на температурата е помалку опасно.

Многу родители се прашуваат кога тие треба да се побара медицинска помош ако температурата на нивните деца. Ова прашање не може да се одговори недвосмислено. Особено младите родители често одам на педијатар, дури и со благ пораст на температурата кај детето. Ова е сосема нормално.

Со текот на времето, ќе бидете во можност да се утврди кога тоа е навистина потребно да се земе детето на лекар. За висока температурата на телото не е секогаш сериозна болест. Особено, децата имаат тенденција да се зголеми температурата на телото, дури и кога се активни, бучни игри или многу топло температури на околината.

На пример, ако децата се облечени премногу топла или жешка опфатени во инвалидска количка или кревет. Произлегува топлина лесно може да доведе до зголемување на температурата на телото. Особено на малите деца и grudnichki реагираат на ова многу внимателна. Ако сè уште не сте научиле како правилно да се прилагоди на топлина, вие само треба пракса.

Причините за појава на треска кај децата

- по вакцинирањето
- почетнички
- инфекција
- детски болести

- труење
- лекови
- ментален стрес (на пример стресот на училиште)
- нарушувања, како што се крварење и скршеници
- ревматски заболувања
- воспаление (на пример, cecal)
- рак (на пример, леукемија)
- метаболичко нарушување (на пример, дијабетес)
- ендокрини заболувања (на пример, дисплазија).

Лесно температура со симптоми на инфекција на 38,5 ° C бара само првиот од вашата контрола. Бидете сигурни дека вашето дете да пие и одмори. Исто така е важно дека вашето дете е облечена во најдобро светло и лабава облека за да се даде непотребни сега е топло.

Ако вашето дете се уште е во повој, потребна е посета на педијатар, дури и во благи температури. Не се облекуваат на вашето дете премногу топло пред да оди на лекар. Секогаш носи нешто да се напие од. Ако температурата продолжува да расте брзо, јавете се на педијатар да дознаете како можете да го носат на што да се направи. На температура од 39,5 ° C е потребно да се оди на лекар.

Во најлош случај, јавете се на лекар дома или брза помош.

Особено ако:

- децата се подложни на напади или во моментот тоа првиот напад;
- тоа е невозможно да се намали температурата;
- Вашето дете изгледа летаргична или несвесно;
- детето не сака ништо да пијат;
- температура над 41 ° C.

Настани во фебрилни конвулзии

Обидете се, дури и ако тоа е тешко за вас да останат смирени. Побрзаа и стравот на родителите брзо се пренесе на детето. Детето брзо станува немирен и доживува дополнителен стрес. Особено ако во моментов вашето дете има напад на треска, фебрилни конвулзии, важно мир на умот и дискреција. Фебрилни конвулзии изгледа застрашувачки и драматична.

Но, и вашето дете ќе заспие после тоа цврсто и мирно, како по правило, тие ќе престанат во неколку минути. Грижете се за време на нападот во кој вашето дете не се повредени. На пример, за да не се повлекува од креветчето.

Децата кои се склони кон фебрилни конвулзии, внимателно да се испитаат по првиот конвулзивен напад. Како родители ќе добијат специјални лекови ќе бидат обезбедени за вашето дете во температурата на телото на +38 ° С Овие лекови содржат посебни супстанци кои дејствуваат zharoponizhayusche и смирување. Конвулзивни фебрилни конвулзии исчезнат во дете само со возраста. Понекогаш се должи на нивната зголемена склоност за епилепсија.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ниска температура дијареа (дијареа)Ниска температура дијареа (дијареа)
Пролив и треска кај детеПролив и треска кај дете
Долгорочни слаба треска кај децатаДолгорочни слаба треска кај децата
Конвулзивни напади кај децатаКонвулзивни напади кај децата
Дали постои зголемување на телесната температура на гастритис?Дали постои зголемување на телесната температура на гастритис?
Ако детето има на телесната температураАко детето има на телесната температура
Испарување како фактор на топлина. Облека и испарувањето на водата од површината на телотоИспарување како фактор на топлина. Облека и испарувањето на водата од површината на телото
Дете "ладно"Дете "ладно"
Дијареа и течење на носот кај детеДијареа и течење на носот кај дете
Како да се сведе на температурата на деца 3 години треба да температурата на бебето се зголеми,…Како да се сведе на температурата на деца 3 години треба да температурата на бебето се зголеми,…
» » » Температурата на детето - кога треба да се оди на лекар?