ma.gurushealth.ru

Мајчиното млеко - природни пакување

Видео: Стерилен пакување. Природни сокови во tetrapake.O.A.Butakova

Во оваа половина шега коментираше форма една нова студија од страна на експерт.

Научниците откриле дека мајчиното млеко е многу повеќе корисни, ако ги дојат бебето директно, наместо да го изразат тоа во шише.

Особено, доење подобро да се заштити бебето од инфекции на средното уво.

Вработените во Центарот за однесувањето здравје на Националната детска болница (Колумбус, САД) забележани повеќе од 500 мајки и нивните бебиња. Резултатите од оваа работа се појавија неодамна во списанието весник на педијатрија.

Доени деца ризикот од инфекции на увото е намален за 4% на возраст од 1 месец и 17% на 6 месеци во периодот во споредба со "шише бебе". Во исто време, транспорт на млеко и повремени шише хранење го зголемува ризикот од инфекција со просек од 14% на 1 месец, и од колку што е 115% на возраст од шест месеци, во споредба со децата кои беа околу пристапот на часовникот на градите на мајка му.

"Ние не се разбирам што е врската помеѓу инфекции на средното уво и шишиња за хранење. Ние веруваме дека тука ја игра улогата на создавање негативен притисок за време на хранење. Ние не сакаме жените да имаат престана да го изразат млеко, толку повеќе тоа не е темелно докази. Но, потребно е да се обрне внимание, "- вели авторот на студијата д-р Сара Keim (Сара Keim).

Вториот откритие е фактот дека децата кои се помлади од 6 месеци се исклучиво доеле, ризикот од дијареа беше 30% понизок во споредба со нивните врсници на вештачко хранење. Ова уште еднаш го потврдува придобивките од мајчиното млеко, на било кој начин детето е негово или примени.

"Продолжено доење и натаму е најдобриот избор за здравјето на детето. Ако постои можност да им обезбеди на своите млеко, не одат на формулата. Ако може да се даде на вашето дете на градите, а потоа го користите и да не се свртат кон шишето "- повика на д-р Keim во интервју за американското издание.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Доењето не се зголеми коефициентот на интелигенција бебеДоењето не се зголеми коефициентот на интелигенција бебе
Дали е можно да се спречи респираторни инфекции кај децатаДали е можно да се спречи респираторни инфекции кај децата
Разумен пристап на минерални и витамински додатоциРазумен пристап на минерални и витамински додатоци
Додатоци за доенчиња и вештачко хранење на доенчињаДодатоци за доенчиња и вештачко хранење на доенчиња
Дои или шишеДои или шише
Опрема шише бебе хранењеОпрема шише бебе хранење
Бактерии откриени во мајчиното млеко, може да се идентификуваБактерии откриени во мајчиното млеко, може да се идентификува
Мешани хранење на новороденото (доење и шише)Мешани хранење на новороденото (доење и шише)
Што е тоа во мајчиното млекоШто е тоа во мајчиното млеко
Обновен и индуцирана лактацијаОбновен и индуцирана лактација
» » » Мајчиното млеко - природни пакување