ma.gurushealth.ru

Далечински исхрана со мајчино млеко стана можно

Видео: Националниот ден на млекото

Како што е соопштено од страна на БиБиСи, индонезиските жени излезе на работа, може да продолжи да се хранат вашето бебе мајчиното млеко. Ова е можно благодарение основана во Индонезија доставување на услуги на мајчиното млеко.

Мајки, со користење на оваа услуга, тоа може да оди да работи и да се дои детето градите млеко. За таа цел, мајката треба, без напуштање на работното место изразат млеко во специјално подготвени шише и испорака гласник услуги, вредни товар спакувани во термос торба, донесе млеко на адреса и даде што ја следи дете сестра. Значи бебето ќе ја добиваат потребната исхрана, далеку од мајка ми.

Организатор на сервисот за испорака мајчиното млеко сигурни здрава генерација ќе продолжи да расте, благодарение на оваа земја, бидејќи хранење на бебето мајчиното млеко е важен момент во формирањето на имунитетот.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Хранење шема: што да правиме со градите и вештачко хранењеХранење шема: што да правиме со градите и вештачко хранење
Дои или шишеДои или шише
На потребата за витамин К во новороденчињаНа потребата за витамин К во новороденчиња
Како да знаете дека детето јадеКако да знаете дека детето јаде
Зошто детето одбива дојкатаЗошто детето одбива дојката
Доење. Составот на мајчиното млеко.Доење. Составот на мајчиното млеко.
Бактерии откриени во мајчиното млеко, може да се идентификуваБактерии откриени во мајчиното млеко, може да се идентификува
Мешани хранење на новороденото (доење и шише)Мешани хранење на новороденото (доење и шише)
Дали црви се пренесуваат преку мајчиното млеко?Дали црви се пренесуваат преку мајчиното млеко?
Што е тоа во мајчиното млекоШто е тоа во мајчиното млеко
» » » Далечински исхрана со мајчино млеко стана можно