ma.gurushealth.ru

А сет на вежби за мускулите на држење коректори

Видео: вежби за да се исправи држење на телото

Тука се и сите вежби во обуката на главните мускулни групи - Држење на телото коректор.

Затоа, целосно да ги остварат своите мускули треба да се врши на сите по ред.

Секоја вежба се повторува 5-7 пати во интервали од 3-5 минути.

За да се одреди оптоварување на обуката, треба да се изврши оваа вежба во време што е можно.

оптоварување обука на 75-80% од максималната можна должина на стрес. Транспорт дозирана со промена на времетраењето на напон. Ако добро се снаоѓаат со стресот, го зголемува времето за обука од страна на 15-20%.

Во просек, добро обучени мускули се во можност да ја задржи власта за 5-7 минути. Дишењето за време на вежбање треба да бидат мазни и тишина.

№ 1. вежба багажникот екстензори

Легнете на стомак, извлекувајќи горниот дел од телото во текот на работ stola- нозе фиксен. Оваа вежба може да се врши во шведскиот ѕид, кој се користи како нозете на држачот.

Се одржи на торзото во хоризонталната рамнина (Сл. 86).

Обука на екстензори на багажникот

Сл. 86. Обука на екстензори на багажникот

Вежба № 2. железничка пониски багажникот екстензори

Легнете на стомак, влече нозете преку работ, рацете му се сфати на работ на масата, одредување на телото.

Се одржи на нозе во хоризонталната рамнина (Сл. 87).

Воз пониски багажникот екстензори
Сл. 87. железничка пониски багажникот екстензори

Вежба број 3. Обука за мускулите, телото поместување на страна

Лежи на својата страна, го држи телото во хоризонтална рамнина (Сл. 88). Ако вежба се прави на подот, потоа се користи рампа (сл. 88 б).

Мускулите обука, телото поместување на страна
Сл. 88. Обука за мускулите, телото поместување на страна (верзии а и б)

Вежба број 4. Воз сите мускулите кои се вклучени во корекција на држењето на телото

Легнете на грб и користење на вештини на саморегулирање, за извршување на samorastyazhenie - тело за саморегулација, во кое време сите мускули кои го држи телото во правилна позиција (слика 89).

Обука на мускулите кои се вклучени во корекција на држењето на телото
Сл. 89. Обука на сите на мускулите кои се вклучени во корекција на држењето на телото


Оваа вежба може да се направи седи или стои на ѕидот.

Вежба број 5. Обука на abdominals

Легнете на грб, нозете свиткани во колената и колковите.

Подигнете стеблото, без да се земе вашата нога надвор од подот и одредување нив (Сл. 90а). Подигање на багажникот се врши без проблеми, без грчи. Појавата на острината и се грчи докази за замор.

Обука на стомачните мускули
Сл. 90. Обука на стомачните мускули (и опции. Б)


Вчитај дозирана количина на повторувања во секој сет, бројот на сетови 5-7, времетраење на одмор помеѓу сериите е 3 минути. Товарот на стомачните мускули ќе биде повеќе, ако рацете ќе биде во позиција на главата, а на максимум, ако нозете се поставени на столицата (сл. 90 б).

Ја прочитате овој дел и да ги разбере главните придобивки на оваа обука, ќе бидат во можност да излезе со многу други вежби кои се во вашиот случај, можеби, ќе биде поефикасна. Да ги искористиме да се тренингот!

AV Leontyev
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Задоволството да се чувствуваат мускулите. Вежби за стари лицаЗадоволството да се чувствуваат мускулите. Вежби за стари лица
Вежби за дишење на мускулите на вратот и држење на телото за време на бременостаВежби за дишење на мускулите на вратот и држење на телото за време на бременоста
А сет на вежби за спречување на хемороидиА сет на вежби за спречување на хемороиди
Метод шема тренингот DikuljaМетод шема тренингот Dikulja
Една минута од вежба е доволно за вашето здравје?Една минута од вежба е доволно за вашето здравје?
Терапевтски движење за различни мускулни групиТерапевтски движење за различни мускулни групи
Вежби кои се олесни болката во грбот. сила за обукаВежби кои се олесни болката во грбот. сила за обука
КозметологијаКозметологија
Физички совршенствоФизички совршенство
Индивидуалните физиотерапијаИндивидуалните физиотерапија
» » » А сет на вежби за мускулите на држење коректори