ma.GurusHealth.ru

Назален спреј со инсулин се против, Алцхајмерова болест

Видео: Формула долговечност! Ресвератрол Спреј AliveMax

Во САД секој 67 секунди еден човек се дијагностицирани со Алцхајмерова болест. Денес, повеќе од 5 милиони Американци живеат со оваа болест, која е одговорна за половина милион смртни случаи секоја година.

Затоа, научниците од САД да не го запре во потрага по нови начини за борба против Алцхајмерова болест.

Така, неодамна, научниците од Медицинскиот центар Крстител Wake Forest (Винстон-Салем, Северна Каролина) објави дека спреј за нос со инсулин може да бидат ефикасни во оваа болест.

Еден тим на научници предводен од д-р Сузан занаетчиска дејност (Сузан Занает), професор по геронтологија и геријатрија на Вејк Форест, јас веќе долго време сфатив дека спреј за нос на инсулинот помага на пациентите со мали когнитивни оштетувања - тие сметка за 10-20% од луѓето постари од 65 години. Во септември 2011 година издание на Медицински вести денес објави дека д-р Крафт и нејзините вработени да демонстрира способност на инсулин спреј за подобрување на меморијата кај пациентите со Алцхајмерова болест и други форми на когнитивно оштетување.

Во вториот студија тим лекар Крафт обиде даваат пациентите 20-40 интернационални единици (ИЕ) на инсулин од страна на спреј за нос. Но, сега, тие се користат инсулин детемир (инсулин детемир) - аналог на хуман инсулин со долготрајно дејство.

Подобрување на работната меморија на LCN болест и Алцхајмеровата болест

Секој ден за 21 дена до 60 учесници возрасни со благи когнитивни оштетувања (LCN) и Алцхајмерова болест на блага или умерена јачина дадени 20 IU или плацебо за 20 и 40 IU инсулин детемир дрога, како спреј за нос.

Наодите, кои беа објавени во публикацијата весник Alzheimer`s болести, укажува на тоа дека пациентите кои примаат 40 IU на инсулин детемир, покажуваат значително подобрување во работната меморија - способноста да се задржи и обработка на тековните информации.

Покрај тоа, учесниците во студијата кои добиле 40 IU на инсулин детемир и имаше ген APOE-e4 (поврзани со ризикот од Алцхајмерова болест) изложени дури и повисоки тестови во споредба со учесниците на најниската доза на инсулин или плацебо. Учесниците кои немаат ген APOE-E4, покажаа најлошото резултати од тестовите за работната меморија, како и во третманот на инсулин и плацебо во третманот.

При оценувањето на безбедноста на новите терапии, истражувачите заклучија дека 20-40 IU на инсулин детемир не предизвикува никакви сериозни несакани ефекти. Коментирајќи во врска со резултатите, д-р Крафт рече: "Нашата студија обезбедува прелиминарни докази дека инсулин детемир може да биде ефикасна опција за третман на лицата со Алцхајмерова болест и LCN. Истото се покажа во нашите претходни работа со конвенционалните инсулин. Ние особено се охрабруваат со фактот дека сега е можно да се значително подобрување на меморијата кај пациентите со ген APOE-e4, бидејќи овие пациенти обично се отпорни на други терапии. "

Научниците велат дека со цел да се учат на механизам на дејството на инсулин во деменција треба да се организираме на понатамошна истрага. Тие не може да се објасни овој механизам, како и фактот што инсулин работи најдобро на луѓето со генот APOE-E4. Безбедност инсулин LKN - тоа е исто така тема за идна работа.

Минатиот месец списание Elife зборуваше за тоа како истражувачите научиле да го направите изгубени сеќавања кај пациенти со пациенти болеста во рана фаза на Алцхајмерова болест. Главен автор на студијата, д-р Дејвид Glyantsman (Дејвид Glanzman) од Универзитетот на Калифорнија во Лос Анџелес објави дека тие го стимулира регенерација на оштетените нервни врски во заболените мозокот.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
На пат кон сигурна дијагноза на Алцхајмерова болестНа пат кон сигурна дијагноза на Алцхајмерова болест
Екстрактот од какао спречи Алцхајмеровата болест?Екстрактот од какао спречи Алцхајмеровата болест?
Ол-1 менува Алцхајмерова болестОл-1 менува Алцхајмерова болест
Salsalate во Алцхајмеровата болестSalsalate во Алцхајмеровата болест
Вакцина против Алцхајмерова болест чекор поблискуВакцина против Алцхајмерова болест чекор поблиску
Има нови лекови за пациенти со коронарна артериска болестИма нови лекови за пациенти со коронарна артериска болест
Метиленско сино може да биде лек за Алцхајмеровата болестМетиленско сино може да биде лек за Алцхајмеровата болест
Нов лек против Алцхајмерова болестНов лек против Алцхајмерова болест
Спреј за нос како лек за стресСпреј за нос како лек за стрес
Научниците објасни врската Даунов синдром и Алцхајмерова болестНаучниците објасни врската Даунов синдром и Алцхајмерова болест
» » » Назален спреј со инсулин се против, Алцхајмерова болест