ma.GurusHealth.ru

Ензими за гастритис

Ензими за гастритисГастритис често се јавува намалување на формирање на ензими или забават нивното навлегување во стомакот. Покрај тоа, воспаление на желудникот прекинаа производството на супстанции што ги активираат нивната акција. Ова предизвикува нарушување на дигестивниот процес.

Затоа, во некои видови на гастритис се појави потреба за ензимски препарати. Тие помагаат да се подобри варењето на храната и да ги елиминираат чувството на тежина во стомакот и надуеност, со што значително ја подобрува благосостојбата на пациентот.

Ензим ензимски препарати, во зависност од нивните составни компоненти може да се подели во следниве групи:

  • екстракти гастрична мукоза, обично содржат пепсин;
  • панкреасот содржи амилаза, липаза и трипсин (Креон Mezim-форте);
  • комбинација на лекови, при што составот има панкреатин дополнета hemicellulose, жолчката и останатите компоненти (Festalum, panzinom Форте et al.);
  • зеленчук (Pepfiz et al.), вклучувајќи ги и папаин, липаза, габични амилаза и други ензими;
  • Во комбинација ензими панкреатин каде дополнети со витамини и растителни ензими;
  • дисахаридаза.

Видео: комплекс на ензими BIOKASKAD веќе достапни

првата група на лекови точни повреди на гастричната секреторен функција, придонесувајќи за разделување на речиси сите протеини. Тие најчесто се користат во атрофичен гастритис, придружени со ниска киселост.

Лекови кои содржат панкреасните ензими се користи за пореметувања на дигестивниот процес. Овие ензими гастритис елиминира мачнина, гасови и други болести поврзани со панкреатична инсуфициенција.

Комбинација лекови, во прилог на панкреатин вклучуваат жолчни киселини, природни cholagogue и други супстанции. Додавање на жолчката компоненти се зголемува подвижноста на желудникот и цревата, што понекогаш доведува до дијареа.

Таквите формулации се препорачува кај пациенти со гастритис hypoacid, кои обично се наруши жолчното кесе и канали, како и намалување на панкреасот.

Видео: овес рецепт

Многу од ензимски препарати вклучуваат simethicone или диметикон, намалување на појава на надуеност.

Форма ослободување на ензимите од гастритис

Ензими за гастритисПоголемиот дел од подготовката на ензимот се произведува во форма на таблети со големина од пет милиметри и обвивка која е отпорна на желудечната сок и растворливи во цревата, така што тие не се мешаат со храна во желудникот и речиси не учествуваат во дигестивниот процес.

Во третманот на хроничен гастритис препорачливо модерна ензимски препарати во форма на микротаблети и микросфери со дијаметар од два mm, се става во желатински капсули (pantsitrat, Lakreaza и Креон). Школки такви лекови се лесно растворливи во содржината на желудникот обезбедување на брза мешање со храна и постепено испорака на цревата. Кога овој режим се симулира речиси природен дигестивен процес во кој панкреасот сок влегува делови во согласност со напредокот на храната од желудникот во цревата.

Се утврди кои од ензими потребно да се користи во вашиот конкретниот случај, треба на лекар-гастроентеролог, според резултатите на истражувањето.

Маки гастритис?

Видео: Во комплексот на ензими за варење. панкреасот третман, панкреасот болка, што да правам?

Елена Malysheva: да се ослободи од гастритис да се биде дома за 2 недели, без учество на лекарите ...

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Panzinorm форте (ranzynorm форте) *. Комплекс ензим препарат кој содржи екстракт на слузокожата на…Panzinorm форте (ranzynorm форте) *. Комплекс ензим препарат кој содржи екстракт на слузокожата на…
Таблети "Holenzim" (tabulettae "cholenzynum" obductae). Таблети, обложени бела…Таблети "Holenzim" (tabulettae "cholenzynum" obductae). Таблети, обложени бела…
Holenzim панкреатитHolenzim панкреатит
Што ензими за запек се за варењето на храната?Што ензими за запек се за варењето на храната?
Панкреасните ензими за панкреатитис кои лекови да се земе?Панкреасните ензими за панкреатитис кои лекови да се земе?
Повраќање. повраќање механизми. Варењето на храната во стомакот.Повраќање. повраќање механизми. Варењето на храната во стомакот.
Digestal (digestal) *. Дражеј содржат панкреатин (200 mg), жолчката екстракт добиток (25 mg),…Digestal (digestal) *. Дражеј содржат панкреатин (200 mg), жолчката екстракт добиток (25 mg),…
Празнични за гастритисПразнични за гастритис
На панкреасот ензимски дефицит (недостаток на ензим)На панкреасот ензимски дефицит (недостаток на ензим)
Креон dysbacteriosisКреон dysbacteriosis