ma.gurushealth.ru

Може ли да индометацин супозитории за хемороиди?

Може ли да индометацин супозитории за хемороиди?Експертите едногласно се изјасни дека за откривање на било какви знаци на хемороиди треба да одат директно на здравствената установа на лекар и да започне да се подложат на медицински третман. Еден од дрога, која не е често, но, сепак, се дава на пациенти со оваа болест - е индометацин супозитории. Тоа е ефикасно за хемороиди, во некои случаи, и често носи брзо олеснување на состојбата на пациентот.

Во случај на акутна болест применуваат сеопфатен третман кој користи неколку видови на лекови. Ова се должи на потребата за брзо отстранување на непријатни симптоми, запре развојот на воспаление, да се намали отокот и да ги елиминираат како резултат на хемороиди. Комплексот шема на третман, лекарите често вклучуваат свеќи од хемороиди Индометацин, кои во различни патологии во ректумот може да има неколку модалитети на третман.

Како свеќите од хемороиди Индометацин?

Индометацин - свеќи од хемороидиИндометацин е фармацевтски агенс, член на групата на НСАИЛ. Ваквите лекови се користат за лекување на различни болести, бидејќи тие имаат повеќе ефекти одеднаш. Така, под дејство на Индометацин:

  • отстранување на болка,
  • намалено ниво на оток,
  • минува воспаление,
  • Тоа го минимизира ризикот од згрутчување на крвта во крвта.

Во врска со ова прашање: "Може ли да користам свеќи Индометацин со хемороиди" треба да се одговори: ". Не само што е можно, но е потребно" Овие ректален супозитории ќе биде многу корисно кога хемороиди се придружени со симптоми како што се:

  • оток и воспаление,
  • на печење и чешање,
  • изглед и губење на хемороиди.

На квалитетот на терапевтски ефекти беше ефективни, како е можно, тоа е потребно да се следат неколку едноставни правила:

  1. Свеќи треба да се чуваат во фрижидер, а само неколку минути пред да ги применуваат за да се добие.
  2. Свеќа треба да се применува по движењето на дебелото црево и чистење на квалитетот на анусот (клизма може да се користи).
  3. По внесување на супозиторија во телото треба да лежи тивко за 30 минути. Како по правило, за кое време супозиторија раствора целосно.

Индометацин свеќи се произведуваат во две дози: 0,1 и 0,05 g на препорачаната шема на апликација: два пати на ден не повеќе од една недела по ред. Со слабеењето на симптомите на хемороиди треба да се даде една супозиторија на ден во текот на ноќта.

Бидете сигурни дека тоа е препорачливо да го користите свеќи и Индометацин шема на терапија со вашиот лекар.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Свеќи viburkol хемороидиСвеќи viburkol хемороиди
Свеќи natalsid на надворешните хемороидиСвеќи natalsid на надворешните хемороиди
Свеќи од хемороиди betiolСвеќи од хемороиди betiol
Свеќи од хемороиди gemoprostСвеќи од хемороиди gemoprost
Болка relievers свеќи од хемороиди со новокаинаБолка relievers свеќи од хемороиди со новокаина
Ефикасен и ефтин начин на надворешниот (надворешни) хемороидиЕфикасен и ефтин начин на надворешниот (надворешни) хемороиди
Тоа е подобро да се земе за хемороиди?Тоа е подобро да се земе за хемороиди?
Свеќи и маст вештерка леска за хемороидиСвеќи и маст вештерка леска за хемороиди
Свеќи Viferon хемороидиСвеќи Viferon хемороиди
Тромбин свеќи од хемороидиТромбин свеќи од хемороиди
» » » Може ли да индометацин супозитории за хемороиди?