ma.GurusHealth.ru

Третман на акутен панкреатит деструктивни

Третман на акутен панкреатит деструктивни и уништување на панкреасотДеструктивни наречена акутен панкреатит придружена со промени на структурата (уништување) на панкреасот ткиво.

Во развојот на оваа болест се три фази:

Видео: Nichitaylo M.E

  • ензим
  • реактивен
  • фаул

Акутен панкреатит деструктивни однесува на најтешките форми на болести на панкреасот. Според статистичките податоци во нашата земја, смртноста од оваа болест изнесува 25%. Во странство, сликата е речиси иста.

Видео: електронски каталог на тези

Во повеќето случаи, причината за смрт во деструктивни форми на панкреатит е развојот на септичен шок и откажување на повеќе органи. Во овој случај, болеста е брзо и се карактеризира како "рана смрт".

Исто така, на панкреасот уништување може да биде придружена со гноен компликации, како резултат на развојот на имунолошки дефицит. Во овој случај, процесот може да се развие од неколку дена до неколку недели и се карактеризира како "крајот на смрт."

Напредокот во третман на акутен панкреатит деструктивни во голема мера зависи од фазата во која болест. Така, на пример, во фазата на ензим на главна задача е да се спречи деструктивни промени во панкреасот. Ако позитивна одлука за ова прашање, прогнозата е поволна.

Реактивниот фаза најважна задача е правото да се преземат мерки за да се спречи воспалителниот процес. Кога овој третман е конзервативен. Кога процесот гноен неопходно да се спроведе хируршка рехабилитација.

Целокупната терапија за акутен панкреатит деструктивни е придружен со мерки кои го попречуваат развојот на имунодефициенција. процесот на лечење долги и не секогаш успешен, дури и со употреба на сите познати достигнувања во оваа област. Во третман на акутен панкреатит деструктивни широко се користи хируршка процедура, што пак често доведува до компликации, вклучувајќи ги и оние поврзани со крварење и сепса.

И покрај сериозноста и не секогаш поволна прогноза, акутен панкреатит деструктивни е лесно да се спречи со напуштање премногу богата храна и пиење. До денес, научно е докажано дека почнувајќи вртежен момент од оваа болест е само прејадување, проследено со преземање на високо-калорична храна. Кога оваа болест влијае на младите мажите почесто од жените.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Синдроми на акутен панкреатитСиндроми на акутен панкреатит
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Анализи за акутен панкреатитАнализи за акутен панкреатит
Хирургија панкреатитХирургија панкреатит
Терапија-заболување на панкреасотТерапија-заболување на панкреасот
Тежок акутен панкреатитТежок акутен панкреатит
Статистика за панкреатитисСтатистика за панкреатитис
ЕКГ панкреатитЕКГ панкреатит
Dalargin панкреатитDalargin панкреатит
Етиологија, патогенеза, предизвикува на акутен панкреатит, од кои влошување?Етиологија, патогенеза, предизвикува на акутен панкреатит, од кои влошување?
» » » Третман на акутен панкреатит деструктивни