ma.GurusHealth.ru

Спречување на акутен панкреатит

Спречување на акутен панкреатитСпречување на таква тешка болест, како што се претпоставува акутен панкреатит пред глад, за 3 дена. По ова, на постепено закрепнување на исхрана, и внимателен избор на прехранбени производи.

Најтешкиот чекор за многу луѓе е одбивањето на пржени, мрсна, пушена и многу зачинета кујна, но тоа е - неопходен услов за превенција. Следно, ќе сакате да се исклучи од секојдневна исхрана на кафе, алкохол и зачини, како сето ова може да предизвика уште еден напад.

Видео: 2010/04/09 спречување на акутен панкреатит Kleschi.avi

По три дена на постот не е препорачливо да се јаде слатки и свеж зеленчук.

Во текот на спречување на болеста може да се користи:

  • месо е малку маснотии сорти;
  • парен зеленчук;
  • риба.

Храна, која се состои од следниве храна потребно е да се изгасне или бари на пареа, а потоа се претвори во пире од компири.

Видео: Акутен панкреатит. Како да се излечи панкреатитис. знаци на панкреатитис

Исхрана во акутен панкреатит треба да биде строго избалансиран и мал дел, односно мора да јадат мали порции, поделени во 6 приеми.

Покрај чудна моќ, спречување на акутен панкреатит вклучува создавање на најпросперитетните, удобно место за одмор и се олесни работата. Одмор во кревет и лекови се бара да се спречи понатамошно напади на болеста.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Акутен и хроничен панкреатит кај кучиња: Симптоми, третманАкутен и хроничен панкреатит кај кучиња: Симптоми, третман
Исхрана и исхрана во панкреатит кај возрасниИсхрана и исхрана во панкреатит кај возрасни
Што може да се јаде (јадат) во акутен и хроничен панкреатит - корисни производи (храна, храна) за…Што може да се јаде (јадат) во акутен и хроничен панкреатит - корисни производи (храна, храна) за…
Појадок со панкреатитисПојадок со панкреатитис
Исхрана и храна мени со реактивен панкреатитис и нејзиниот третманИсхрана и храна мени со реактивен панкреатитис и нејзиниот третман
Исхрана на промени difffuznyh (дифузија) на панкреасотИсхрана на промени difffuznyh (дифузија) на панкреасот
Акутен панкреатит кај децата симптоми, третманот, исхранаАкутен панкреатит кај децата симптоми, третманот, исхрана
Акутен панкреатит во дијабетесАкутен панкреатит во дијабетес
Рецепти Говедско панкреатитРецепти Говедско панкреатит
Исхрана за акутен панкреатитис, акутен мени по панкреасотИсхрана за акутен панкреатитис, акутен мени по панкреасот
» » » Спречување на акутен панкреатит