ma.gurushealth.ru

Терапија на хроничен панкреатит

Хроничен панкреатитис терапијаПанкреатитис - опасна болест, сериозни, и поради тоа бара интензивна нега. Хроничен панкреатитис е опасна за нејзините компликации, како што се дијабетес, метаболички болести, рак и други опасни болести. Па, ако третманот на панкреатитис започна на време. Можеби постои можност целосно да заживее и да продолжи со функцијата на панкреасот.

Ако сте само што почнав третман, може да се избегне:

  • болка;
  • дијареа;
  • гадење и повраќање;
  • разни опасни компликации.

Хроничен панкреатитис се карактеризира со панкреасна инсуфициенција, што е, на железо не произведува доволна количина на ензими потребни за правилно варење. Несомнено, навремена терапија иницирана кога болеста има појавено, може значително да го намали времетраењето на болеста и намалување на симптомите на оваа болест.

Кои се симптомите на панкреатитис? Сето тоа започнува со болка во епигастрична регионот. Ова е средно или горниот дел на стомакот. Понекогаш болката може да му ја врати. Ќе се почувствува гадење и повраќање.

Типично, оваа болест предизвикува нездрава храна на болниот. Тоа е за пиење премногу алкохол во исхраната доминирана од страна на масна и зачинета храна. Некои луѓе мислат дека тоа е во ред и нездрав начин на живот за нешто сериозно нема да доведе, сепак, овој став е погрешен. И ако не почнат интензивна терапија дијагностицирана болеста, резултатот може да биде многу, многу разочарувачки, се до смртта.

Видео: третман на хроничен панкреатит

Тоа е важно да се реализира на фактот дека во себе панкреатит не ќе отидат на сопствената и нема да се опорави. Без помош на медицинскиот персонал во овој случај, не може да се направи, или може, во прилог на сите додадени и други сериозни компликации. Овие можат да бидат болести како што се дијабетес, фистули, цисти, нарушена метаболизмот на гликозата, метаболички нарушувања и многу други. Се разбира, хроничен панкреатит не е потребна итна хируршка интервенција, но без третман на оваа болест со нормалниот процес на варење можат да ја напуштат, а подоцна и со полн живот.

Не занемарување терапија за хроничен панкреатит. Ова е - клуч за сегашниот живот и нормално со полно работно - во иднина. Во однос на третманот, за секој поединечен случај претставува посебна индивидуална програма. Главната третман - antifermental терапија. Целта на овој третман - запрете ја деструктивни процеси во панкреасот.

Видео: лекување на симптомите на хроничен панкреатит и исхрана која диета итн треба pankreotit

Ензимска терапија за замена на хроничен панкреатит

Хроничен панкреатитис терапијаЗа третман на хроничен панкреатит ензимски препарати се користат во модерната услови за развој медицина, кои се произведени во форма на таблети и капсули кои содржат таква важна за панкреасот супстанции како што се липаза и амилаза. Терапија за замена во хроничен панкреатит е заеднички, и се смета за еден од најефикасните методи на лекување на болеста. Поради употреба на таквите препарати стимулираат апсорпцијата и варење на масти, протеини и јаглехидрати. Овие лекови помогне во контрола порака свои ензими на гастроинтестиналниот тракт. Исто така се активира дејството на липаза.

Видео: Вести-Хабаровск. конференција "Нови хоризонти во третман на хроничен хепатитис Ц"

Главните цели на употребата на таквите препарати се:

  • Терапија за замена на болеста (кои се вклучени во дигестивниот процес, заедно со природната, дополнителни, недостасува материи во телото, кое се консумира во форма на ензимски препарати);
  • одржување на панкреасот во мирување, односно, подобрување на симптомите на егзацербација на хроничен панкреатит.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Метронидазол панкреатитМетронидазол панкреатит
Средно панкреатитис и нејзиниот третманСредно панкреатитис и нејзиниот третман
Симптоми на панкреатитис holangiogennogoСимптоми на панкреатитис holangiogennogo
Жалби панкреатитЖалби панкреатит
Панкреатитис код во МКБ 10Панкреатитис код во МКБ 10
Хронична повторливи панкреатитис, релапсХронична повторливи панкреатитис, релапс
Болки во стомакот и панкреатитис панкреасотБолки во стомакот и панкреатитис панкреасот
Медицинска историја на панкреатитис propaedeuticsМедицинска историја на панкреатитис propaedeutics
Синдроми на хроничен панкреатитСиндроми на хроничен панкреатит
Хроничен панкреатитис, често хроничен рецидивирачки болест, која се базира на стеснување или…Хроничен панкреатитис, често хроничен рецидивирачки болест, која се базира на стеснување или…
» » » Терапија на хроничен панкреатит