ma.gurushealth.ru

Дијареа (пролив) од витамини

Дијареа од витаминиПричините за појава на дијареа варираат во голема мера, вклучувајќи труење со храна, инфекции, храна intolerances, преголема доза на дрога. Во суштина, дијареа се смета за "болест на нечисти раце", но понекогаш се чини дека конвенционалните лекови може да предизвикаат дијареа. Станува збор за витамини. Како главна богатство медицина, тие се во исто време еден од најголемите природни загатки. Сепак, јасно е дека секој неуспех во човечкото тело во врска со нивниот недостаток или вишок.

Сите витамини може да се подели во две групи:

  • растворлив во вода;
  • растворливи во масти.

Потребата за таква ниска молекуларна органски соединенија за нормално функционирање на човечкиот организам е диктирана од страна на нивниот имот за активирање на метаболизмот, зголемување на отпорност на разни инфекции, како и подобрување на општата состојба на организмот. На пример, недостатокот на Д доведува до развој на рахитис кај децата и возрасните - остеопороза. Со можна без многу витални процеси, таа е присутна во процесот на ферментација и активирање на хормони.

Витамините се користи не само за да се спречи развојот на патолошки процеси, но исто така и како ефективно средство за лекување на болести. Сепак, за разлика од несомнени предности, нивната употреба може да биде штетно и да предизвика развој на дијареа.

Дијареа од витаминиОргански соединенија од групата Б, одговорен за нормално функционирање на имунолошкиот систем се бори против инфекции кога тие да доведе до прекумерна употреба на замастен црн дроб, што пак предизвикува дијареа. Продолжена употреба на масти растворливи A и D е на вкупно труење организмот придружени со дијареа. Друга причина за дијареа е употребата на витамини од вишокот на износот на растворливи во вода супстанции кои можат да предизвикаат алергија. Сепак, предозирање или дрога во текот на еден долг период доведува до хипервитаминоза, еден знак на кој е вознемирен стомак.

Вишокот доза на витамини Е, Ц уникатно промовира дијареа. Друга причина за пролив може да биде супстанца која се користи како дел од мултивитамини, особено ако тие се користат без ограничувања. Главно се причина за дијареа е преголема доза на витамини, долгорочна употреба или да ги испратите како дел од preparatoy кои не се вклопуваат овој член.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Hofitol и дијареаHofitol и дијареа
Причините за појава на чести дијареа кај возрасниПричините за појава на чести дијареа кај возрасни
Поспаност, дијареа и повраќање кај детеПоспаност, дијареа и повраќање кај дете
Јод дијареа (дијареа)Јод дијареа (дијареа)
На горчина во устата и дијареа (дијареа)На горчина во устата и дијареа (дијареа)
Дијареа (пролив) од Аугментин детеДијареа (пролив) од Аугментин дете
Дијареа од зелкаДијареа од зелка
Дали е можно да умираат од дијареа (пролив)?Дали е можно да умираат од дијареа (пролив)?
Дијареа (пролив) од слаткиДијареа (пролив) од слатки
Дијареа, кашаДијареа, каша