ma.GurusHealth.ru

Чир на панкреасот и панкреатитис, пенетрација симптоми, исхрана, третман

чир на панкреасотФази на болеста се смета за ерозија, периодот на акутна и хронична форма. Ерозија започнува со мукозна дефекти, крварење продолжува и ткиво смрт. Потоа, тука е хроничен чир панкреасот кои влијаат на длабоките слоеви на телото. Тоа може да се пробие од телото во телото (процес наречен пенетрација а), кои влијаат врз големи области, што доведе до сериозни последици.

Пенетрација опасни варење органи, дијагностика на дуоденален и стомакот, која напредува клеточна смрт, не може да се прикаже состојбата на панкреасот и црниот дроб. Станат неефективни анализи дијастаза, amylases, седиментни примерок протеини дел воопшто крв и урина. Научниците идентификуваа директна корелација гранични власти лезија во случај на болест на желудникот и дуоденумот 12.

Симптоми на панкреасот чиреви

Симптомите кои имаат панкреатитис и чир на телото се слични на многу начини:

  • болка - рецидиви не може да биде достапен за години (наречен тријади Троица), сезонски и зачестеноста на остатокот од јасно изразена поделена од страна на крајот на (и пол часа по оброк), на почетокот (за половина час по оброк), постот, ноќ
  • крварење - карактеристика во 10% од случаите се развиваат дегенеративни процеси
  • металоиди - ноќ на празен стомак, постои поради висока киселост, се намали тонот на сфинктер (кардијата)

Разлики жлезда болести во метод за намалување на болката: за време на панкреатитис напад меур се лади со мраз, втора грејач заклани болест, ставање на пациентот на десната страна со нозете напика. Пенетрација чир во панкреасот на соседните органи додава во некои случаи, метален вкус, гори на дојка, саливација и повраќање. Запек, и губење на тежината е придружена со страв на внесувањето храна, намалување на апетитот.

Исхрана за панкреатитис и чир

Исхрана улкус и панкреатитОбично се користи крути исхрана улкус и панкреатитис (№5), кој се состои од течност оброци на избриша состојки: лигави супа, пареа Суфле чорби колковите и плодови, пире од зеленчук. Разликата од панкреатитис моќ е недостаток на леб и крекери (целосна), риба, говедско месо, живина и зајаци се во менито на пациентот.

Сите јадења nedosalivayut исхрана посно, на долг рок не е доделен на некогаш треба во моменти на влошување, е дел од третманот. Зголемена содржина на протеини во исхраната во третманот на панкреатит не е опасно чир, важно е да не користат производи кои предизвикуваат ферментација, надуеност, стимулирање на мукозните бара зајакната варењето на храната и изолација на ензими.

Чир спречува да живеат?

Европејците веќе долго време успешно се борат со чиреви, без употреба на лекови. Еве ние се каже за оваа алатка ...

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Магнезија панкреатитМагнезија панкреатит
Слаба панкреасотСлаба панкреасот
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Смрт од панкреасот панкреатитис, морталитетот (смрт), тоа е смртоносна, ако тоа е можно да се умре?Смрт од панкреасот панкреатитис, морталитетот (смрт), тоа е смртоносна, ако тоа е можно да се умре?
Панкреатитис код во МКБ 10Панкреатитис код во МКБ 10
Крварење во панкреатитис, крварење во панкреасотКрварење во панкреатитис, крварење во панкреасот
Ензимски панкреатитЕнзимски панкреатит
Болки во стомакот и панкреатитис панкреасотБолки во стомакот и панкреатитис панкреасот
Панкреасот оток во панкреатитПанкреасот оток во панкреатит
Црево, панкреас и дуоденумот со панкреатитисЦрево, панкреас и дуоденумот со панкреатитис
» » » Чир на панкреасот и панкреатитис, пенетрација симптоми, исхрана, третман