ma.GurusHealth.ru

Проекцијата на панкреасот

Видео: gosy

Проекцијата на панкреасотВо медицината, таму е концептот на проекција на внатрешен орган на површината на телото. Овој термин се осврна на контурите на телото или дел од него на површината на телото. Се врзува сите на надворешните критериуми.

Во панкреасот, постојат три дела: главата, телото и опашката. Таа се наоѓа во долниот дел на стомакот, на задната страна.

Видео: мојот канал

Проекцијата на панкреасот во однос на скелетот:

  • Раководител на исто ниво со I и II лумбална пршлени.
  • Телото се на исто ниво како што лумбалниот 'рбет.
  • Опашка зазема позиција во областа на X-XI рабовите.

Видео: AAAAТелото на опашката се ротира во левиот горен квадрант и се крева од горе, па абдоминална панкреасот организира косо.

Ако проектирани на предниот абдоминален ѕид, и сметаат дека регионот на мечовиден процесот на градната коска до папокот, панкреасот ќе биде речиси во првите третина од оваа далечина.

Видео: Вовед во SCENARtherapy Nikushina часа 7

Болни сензации се на чело на воспаление на панкреасот точка. Својата проекција е на абдоминалниот ѕид (со предвидената линија од папокот на правото пазувата) некаде во 6 см од папочната прстен или малку поблиску до средната линија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Цисти опашката на панкреасот и нејзиниот третманЦисти опашката на панкреасот и нејзиниот третман
Панкреасот телоПанкреасот тело
Опструкција на панкреасотОпструкција на панкреасот
Хернија панкреасотХернија панкреасот
Октреотид панкреатитОктреотид панкреатит
Панкреасот ОдделиПанкреасот Оддели
Каде што е (се наоѓа) панкреасот кај луѓето?Каде што е (се наоѓа) панкреасот кај луѓето?
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
FIELD панкреасотFIELD панкреасот
Панкреасот, панкреасот, големи дигестивниот жлезда, кој се наоѓа зад желудникот и на задниот ѕид на…Панкреасот, панкреасот, големи дигестивниот жлезда, кој се наоѓа зад желудникот и на задниот ѕид на…