ma.GurusHealth.ru

На опашката на панкреасот третира образованието како болно, кој е проектиран?

опашката на панкреасотДетална студија на панкреасот доделени три главни дела: главата, спојувајќи непречено во телото и опашката, што е значително потесен од главниот дел. панкреасот опашка (lat.cauda pancreatis) се крева малку нагоре и речиси цврсто се вклопуваат во слезината. Таа има облик на круша здипли. Оптималната ширината на делот на панкреасот е 20-30 mm во здрави возрасни лица. На опашката на полето е панкреасните канали - игла. Тоа е со должина од околу 15 см и на телото и на главата.

Ова патологии жлезда кај опашката е најчест печат или продолжување. Овие промени доведуваат до нарушување на спленичната вена очевидност на. Тоа е, исто така, против оваа позадина може да се развие портална хипертензија инфраренална форма.

Формирање и третман на опашката на панкреасот

Образование опашката на панкреасот се многу поретки отколку во другите делови на телото. Лекарите велат дека тоа е само околу една четвртина од вкупниот панкреасот болести. Сепак, многу тумори се малигни и многу тешко да се третира, бидејќи го откри премногу доцна, достигнувајќи моментот на откривање на некоја големина. Ние студија на опашката на панкреасот често преку левиот бубрег и слезината.

знаци на рак во оваа област е многу типична за пациентите со онколошки и се уште има голем број на функции. Многу досадна болка давање во епигастрична регионот. Кога пациентот седи и се наведнува малку напред, напади на болка се намалува, иако кратко.

Третман формации опашка е речиси невозможно. Типично, пациентите треба операција. Таа поминува низ многу тежок техника Дисталната Делумно Pancreatomy. Пожелно е да се спроведе само во добри специјализирани медицински центар, затоа што понекогаш таму се сите видови на компликации кои бараат брза реакција медицински професионалци и употребата на специјална медицинска опрема. Во текот на таква операција само опашката на панкреасот отстранети по блокирањето на пристапот до сите крвни садови кои го хранат оваа жлезда. Понекогаш, тие работат и се наоѓа во близина на телата. Ако погоден од залогот или тесно распоредени садови, хирургот веднаш ги отстранува нив, како и. Сите засегнати органи кои биле отстранети, бидете сигурни да бидат испратени за хистолошки преглед, со цел правилно и оптимално да му ја додели на понатамошно лекување на пациентот.

Каде проектирани на опашката на панкреасот?панкреасот опашка проектираниПанкреасот се наоѓа доволно длабоко во стомачната празнина. Тоа е цврсто сендвич меѓу внатрешните органи. Поради анатомски карактеристики на својата насловна затвора стомакот, долниот дел на дуоденумот и зад 'рбетот и грбот мускулите. Ова објаснува реткоста на повреди и модринки на телото.

На опашката на панкреасот е проектиран на предната страна и стомачниот ѕид се случува во регионот на левиот ребрен маргина во средината сегмент околу папокот - мечовиден.

Визуелизира проекција на следниов начин: преку папокот ментално да се организира на вертикални и хоризонтални линии. Во горниот агол на левата страна е од областа на проекцијата на опашката на панкреасот. Од лево на белата линија на стомакот и над хоризонталната линија.

Може да се утврди местото и 'рбетот. опашката на панкреасот проектирани на левата во IX-XII торакални пршлени. На крајот од овој дел, според тоа, е околу 9 cm од лево на оската на 'рбетниот столб.

Поради длабоко поставени и "затворени" од други органи, а тешко време за да се идентификуваат нејзините оток и воспаление.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Тумор на главата и опашката на панкреасотТумор на главата и опашката на панкреасот
Цисти опашката на панкреасот и нејзиниот третманЦисти опашката на панкреасот и нејзиниот третман
Каналите на панкреасот (virsungov, слезината канал), која работи (отвори)?Каналите на панкреасот (virsungov, слезината канал), која работи (отвори)?
Зголемување на главата (опашка) на панкреасот: воспаление, болестЗголемување на главата (опашка) на панкреасот: воспаление, болест
Панкреасот ОдделиПанкреасот Оддели
Проекцијата на панкреасотПроекцијата на панкреасот
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
FIELD панкреасотFIELD панкреасот
Панкреасот, панкреасот, големи дигестивниот жлезда, кој се наоѓа зад желудникот и на задниот ѕид на…Панкреасот, панкреасот, големи дигестивниот жлезда, кој се наоѓа зад желудникот и на задниот ѕид на…
Димензиите на панкреасот е нормално, што е нормално за возрасни?Димензиите на панкреасот е нормално, што е нормално за возрасни?
» » » На опашката на панкреасот третира образованието како болно, кој е проектиран?