ma.GurusHealth.ru

Унцинатниот процесот на панкреасот

Унцинатниот процесот на панкреасотКука во облик на додаток - е дел од т.н. врвот на панкреасот жлезда се наоѓа зад горната мезентерична артериски садови. Развој на овој дел поинаку, бидејќи се смета да биде автономно. Некои луѓе имаат процес со низок степен на развој, а некои да се забележи своето отсуство. Тоа зависи од обликот на панкреасот. Тоа oblegchitelnym карактер влијае на ексцизија на телото на главата.

Размножување процес hooklike панкреасот види во близина на задниот ѕид на горниот мезентерична сад, а за горниот bryzheynoy артерија. Можно процесот на спојување со адвентицијата на самиот мезентерична артерија. Тој беше придружуван од неколку артерии, што од своја страна мора да се себеси завој одделно или се преклопуваат.

Ресекција на правото сегмент на панкреасот е многу потешко отколку на левата страна. Според многу хирурзи целисходно тело поделена на 2 дела: лево и десно.

Во 100% на додатоци на јадицата облик тие имаат свои канали - глава. Меѓу специфични форми на структурата може да се споменат главните оние: многу гранки, subramose и средно.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Формирање на феталната артерии. Развојот на кругот на Вилис артериски кругФормирање на феталната артерии. Развојот на кругот на Вилис артериски круг
Анатомски и физиолошки информации за панкреасотАнатомски и физиолошки информации за панкреасот
Панкреасот ОдделиПанкреасот Оддели
Структура на панкреасот, гранули ehostrukturaСтруктура на панкреасот, гранули ehostruktura
Абдоминална аорта гранкиАбдоминална аорта гранки
Снабдувањето со крв на дебелото цревоСнабдувањето со крв на дебелото црево
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
FIELD панкреасотFIELD панкреасот
Панкреасот, панкреасот, големи дигестивниот жлезда, кој се наоѓа зад желудникот и на задниот ѕид на…Панкреасот, панкреасот, големи дигестивниот жлезда, кој се наоѓа зад желудникот и на задниот ѕид на…
СтомакотСтомакот
» » » Унцинатниот процесот на панкреасот