ma.GurusHealth.ru

Панкреасот е на десната или левата страна?

Видео: Што предизвикува воспаление на лимфните јазли?

Панкреасот е десно или лево?Многу луѓе сакаат да знаат каде телото се наоѓа во лево или десно свој панкреасот? Да барем приближно утврди нејзината локација. Во овој случај, апсолутно нема желба да истражувам во анатомија и да ги испита во длабочина на структурата на телото, како schoolboys во последен маса со строг учител. Или уште полошо - одат за стручен совет од специјалист, гастроентеролог, тоа е често составен целосно од недостапни и неразбирливо за просечниот човек медицински термини. Сепак, кога првите знаци на болка, сакам да знам што вашето тело му е потребна поддршка или третман. Значи, каде е овој истиот железо: право или го остави и како да го најдете?

Досега, панкреасот не боли, а никој не знае каде се крие? Можеби одговорот е токму кога постојат знаци на болка. Познато е дека слепото црево е секогаш во право, па непријатност доаѓаат од оваа страна. Но, панкреасот да се погледне на десната страна на стомакот или остави?

Видео: ... на локацијата на црниот дроб: Лево или десно?Да се ​​лоцираат на панкреасот, доволно е да се знае каде 'рбетот. Досега, сè е многу едноставна, бидејќи дури и децата можат да се најдат на овие извонредни коски. После тоа, потребно е да се утврди локацијата на првиот лумбален прешлен. На десната, а тоа ќе се наоѓа на главата на панкреасот. Само во сондата не може да биде, бидејќи тоа се крие во јамка, која е формирана од страна на дуоденумот. Исто така на главата, што има на телото и опашката. Почнувајќи од 1-2 пршлени, таа оди на левата страна и да достигне до опашката портата на слезината.

Сега, секој лесно може да се најде не само себе, туку, исто така, на детето или колега, панкреасот, кој се наоѓа во горниот дел на стомакот над папокот. Можеби овие детали не ќе биде во можност за да се спречи развојот на таков сериозен и тежок болести како што се панкреатитис или, уште полошо, рак. Истражуваат на вашето тело за доброто на својот добар и сопственото здравје. А сепак, сите претпоставки се бара да се консултирате со вашиот лекар. Право во стомакот е толку многу различни агенции, големи и мали, на ист начин како на левата страна. Болка во десната страна може да предизвика едноставен цревна инфекција или воспаление на бубрезите, воспаление на слепото црево или ектопична бременост. Бидете сигурни дека за да го предаде анализи, и да живее здрав живот, уживајќи во својата познавање на анатомија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Лимфните јазли на панкреасотЛимфните јазли на панкреасот
Каде да се третираат панкреатитис (панкреасот)?Каде да се третираат панкреатитис (панкреасот)?
Боли црниот дроб и панкреасот, што да правам?Боли црниот дроб и панкреасот, што да правам?
Каде ве боли панкреасот?Каде ве боли панкреасот?
Тоа боли панкреасот во текот на бременостаТоа боли панкреасот во текот на бременоста
Анатомија: срцето. Структурата на срцето.Анатомија: срцето. Структурата на срцето.
Каде што е (се наоѓа) панкреасот кај луѓето?Каде што е (се наоѓа) панкреасот кај луѓето?
Класификацијата на рак (тумор), панкреас ICD 10Класификацијата на рак (тумор), панкреас ICD 10
Унцинатниот процесот на панкреасотУнцинатниот процесот на панкреасот
FIELD панкреасотFIELD панкреасот
» » » Панкреасот е на десната или левата страна?