ma.GurusHealth.ru

Склероза на панкреасот

Видео: Како да го зголемите внесувањето на омега-3?

Склероза на панкреасотСклероза панкреасот - еден од можните исходи на болести како што се панкреатитис. За обнова на ткивата на телото почнува како што се развива. Едноставно кажано, наместо на здравите клетки, постојат не-функционирањето, како сакате сврзното ткиво клетки. Треба да се напомене дека патологија е резултат на хроничниот панкреатит.

Ако ние веруваме дека оние вешти во процесите кои водат до замена на нормалното ткиво, може да се случи за време на периоди на егзацербација на патолошкиот процес. Така, по износот на времето на склероза фокуси во панкреасот само се зголемува.

Видео: Polyprenols користат во производот Тајга 8, Vilavi

Од склероза води кон замена на вроден ткиво, што предизвикува намалување на производството на следните хормони:

  • глукагон;
  • C-пептид;
  • инсулин.

Видео: Tayga8- производи T8

Потврди присуство на рак на простатата може да се должи на податоците на лабораториски и инструментални истраги. Исто така, експертите се помага на некои функционални тестови. Третманот со што е прикажано на оваа дрога компликација, но во посебни случаи, лекарите мора да прибегне кон операцијата. За да се спречи склероза на панкреасот, исхрана доволно и да се откаже лоши навики.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Влошување на панкреатитис (на панкреасот) - Колку долго?Влошување на панкреатитис (на панкреасот) - Колку долго?
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Пневматоза панкреасотПневматоза панкреасот
Дифузна менува панкреасот структураДифузна менува панкреасот структура
Дифузна панкреатитДифузна панкреатит
Терапија-заболување на панкреасотТерапија-заболување на панкреасот
Карактеристики на панкреасотКарактеристики на панкреасот
Кисело панкреатитКисело панкреатит
Структурни промени панкреасотСтруктурни промени панкреасот
Диференцијална дијагноза на рак на панкреасот и тест на крвта панкреатитДиференцијална дијагноза на рак на панкреасот и тест на крвта панкреатит