ma.GurusHealth.ru

Опструкција на панкреасот

Опструкција на панкреасотОпструкција на панкреасот е причина за напад на акутен панкреатит и се јавува поради камен на блокада. Нарушена жолчката секреција и варење. Постои надуеност, брзо чукање на срцето, гадење, па дури и повраќање.

причини:

  • Неурамнотежен исхрана.
  • А седентарен начин на живот.
  • Хормонални пореметувања.
  • Дијабетес мелитус.
  • Возраст.
  • Ненадејни промени во телесната тежина или дебелина.
  • Генетска предиспозиција.
  • Спинална повреда.
  • Исхрана и глад.

При опструкција на панкреасот означени болка синдром кој се јавува ненадејно и може да се даде во горниот десен дел на стомакот, во левиот горен квадрант, во сечилото, во вратот или рамото.

Предизвика појава на болка: зачини, масни и пржена храна, алкохол. Исто така, може да се појави болка во панкреасот и долгорочен престој во навалена позиција.

Пациентите се доделени од урамнотежена исхрана, кој е насликан на часовникот. Во принцип, во отсуство на компликации, е потребен третман.

Во случај на опструкција, пациентите треба да се бараат на гастроентеролог, исто така, може да побара дополнителни хируршки консултации.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Симптоми и знаци на проблеми со панкреасот кај панкреатитСимптоми и знаци на проблеми со панкреасот кај панкреатит
Правилната исхрана во болести на панкреасотПравилната исхрана во болести на панкреасот
Средно панкреатитис и нејзиниот третманСредно панкреатитис и нејзиниот третман
Опструктивни хроничен панкреатитОпструктивни хроничен панкреатит
Клиниката (клинички) третман на панкреатитис и панкреасотКлиниката (клинички) третман на панкреатитис и панкреасот
Исхрана на промени difffuznyh (дифузија) на панкреасотИсхрана на промени difffuznyh (дифузија) на панкреасот
Болки во стомакот и панкреатитис панкреасотБолки во стомакот и панкреатитис панкреасот
Дисфункција и симптомите на работата на панкреасот, знаци, исхранаДисфункција и симптомите на работата на панкреасот, знаци, исхрана
Панкреасот оток во панкреатитПанкреасот оток во панкреатит
Претставките во акутен панкреатитПретставките во акутен панкреатит