ma.GurusHealth.ru

Хернија панкреасот

Видео: Џорџ Studeynikov Leodinovich (Јас се ослободи од herniated интервертебралните дискови)

хернија панкреасотХернија - издаденост на внатрешните органи во поткожното масно ткиво. Најчесто издавам жлезда и дел од дебелото црево на перитонеумот, што ги опфаќа. Хернија е формирана како резултат на слабеењето на мускулите на абдоминалниот ѕид, како и поради анатомски карактеристики на абдоминалниот ѕид за некои луѓе. Се состои од меко ткиво со различни места различна густина. Кога интра-абдоминална притисок се зголемува, а тоа може да се случи со значителни физички оптоварувања, "слаби" абдоминална локации ѕид што необучени луѓе се опфатени само перитонеумот, масти и кожата, цревата штрчи.

Овие "слаби" места - и во тесни јазот помеѓу мускулите и тетивите - на човечкото тело се најде во папочната регионот, како и во бутот и препоните. Дали постои концептот на "хернија панкреасот?"

Видео: AliveMax застапен со 6 прашања Одговори здравство Галина BodaratskoyРазмислете каде ова тело. Едно име "панкреасот", вели дека се наоѓа зад желудникот. Но, тоа е во позиција на лажење. Кога едно лице се стои, телото се наоѓа во задниот дел на стомачниот ѕид на желудникот - е поблиску до рабовите на левата страна на телото, на висина од 1-2 лумбална пршлени. Како што можете да видите, на панкреасот е во нашето тело, и тоа не може да булбус нанадвор. Оттука, хернија панкреасот не може да биде, и други симптоми укажуваат на присуство на болеста.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Класификација на препоните хернијаКласификација на препоните хернија
Абдоминална хернија ѕидот: третман, симптомите, дијагноза, причиниАбдоминална хернија ѕидот: третман, симптомите, дијагноза, причини
Постоперативната абдоминална хернијаПостоперативната абдоминална хернија
Лапароскопска ингвинална хернија пластични: ВизуелизацијаЛапароскопска ингвинална хернија пластични: Визуелизација
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Флегмона hernial црево произлегува од некроза на дебелото црево во strangulated хернија и…Флегмона hernial црево произлегува од некроза на дебелото црево во strangulated хернија и…
Вентралното хернија постоперативна. Моменти кои придонесуваат за појава на овие хернија работат…Вентралното хернија постоперативна. Моменти кои придонесуваат за појава на овие хернија работат…
Неперфориран дефекти на абдоминалниот ѕид кај децатаНеперфориран дефекти на абдоминалниот ѕид кај децата
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…