ma.GurusHealth.ru

Цироза на панкреасот

Видео: лечење на болести на црниот дроб и панкреасот во домашни апарати BIOMEDIS

Цироза на панкреасотЦироза на панкреасот - е процес на замена на органи на нормалното ткиво на сврзното. Како по правило, овој феномен - во завршна фаза на хроничен атрофичен или хипертрофична панкреатитис и фиброза.

Панкреасот обично се врши секреторен и екскреторни функции, најважниот од нив - производство на панкреатин (ензим вклучени во варењето на храната) и инсулин (главен регулатор на јаглени хидрати и други метаболички). Често, за време на почетните фази на фиброза умираат и се заменуваат со клетките кои произведуваат панкреатин и специјални клетки на Лангерхансови островчиња, кои произведуваат инсулин, зголемување на нивната активност. Поради ова може да се забележи хиперинсулинемија комбинација со диспепсија.

Видео: САД

Кога процесот покрива целото тело, инсулинска продукција престанува, и ако времето не започне терапија за замена, последиците ќе бидат фатални. Како резултат на фиброза жлезда се намалува, станува цврста конзистенција (слично на 'рскавицата) - ова е цироза на црниот дроб.

Цироза на црниот дроб е неповратен процес, се врати на функцијата на органите не е можно, затоа, хируршко отстранување на панкреасот, кој се бара по замената живот терапија со хормони и ензими а.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Терапија-заболување на панкреасотТерапија-заболување на панкреасот
Панкреасот: дијабетес мелитус поврзани со панкреатитПанкреасот: дијабетес мелитус поврзани со панкреатит
Бруер е квасец за панкреатитисБруер е квасец за панкреатитис
Слаба панкреасотСлаба панкреасот
Секреторен функција на панкреасот, странски и ендокриниот активностСекреторен функција на панкреасот, странски и ендокриниот активност
Карактеристики на панкреасотКарактеристики на панкреасот
Конгенитална адренална хиперплазија. Производството на инсулин од панкреасотКонгенитална адренална хиперплазија. Производството на инсулин од панкреасот
Стромални компоненти панкреасотСтромални компоненти панкреасот
Мешани секреција на панкреасот, тајна, внатрешна и надворешнаМешани секреција на панкреасот, тајна, внатрешна и надворешна
Сите на панкреасот кај луѓето, фото, видеоСите на панкреасот кај луѓето, фото, видео