ma.GurusHealth.ru

Дисплазија на панкреасот

Дисплазија на панкреасотДисплазија се нарекува развојно нарушување органи, делови од телото и ткива за време на ембриогенезата и во постнаталниот период, што доведува до промени во нивната форма, структура и големина. Дисплазија во повеќето случаи, тоа е вродена, но понекогаш се манифестира по раѓањето, па дури и кај возрасните.

Многу често се случува дисплазија панкреасот и канали, причината за која е абнормална формирањето на телото за време на ембрионалниот развој. Но, не сите промени да доведе до нарушување на работата на простатата и болест. Во повеќето случаи, погрешно канали не влијае на квалитетот на човечкиот живот.

Видео: The ABCs за здравство / 5 јуни 2015 година

Но, не секогаш на панкреасот дисплазија како безопасни. Вродени дефекти на панкреасните канали може да предизвика развој на панкреатитис. Значи, панкреас divisum - најчесто открива аномалија на панкреасот развиваат како резултат на несоодветна фузија на две зачетоци жлезда. За оваа причина, одлив на сок од поголем дел од тоа се врши преку тесен канал santorinievu што предизвикува нарушување во ацинусите жлездата притисок и развој на панкреатитис. Повреда одлив секреција на панкреасот може да доведе до губење на многу хранливи материи од дигестивниот тракт.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Стеноза на панкреасотСтеноза на панкреасот
Каналите на панкреасот (virsungov, слезината канал), која работи (отвори)?Каналите на панкреасот (virsungov, слезината канал), која работи (отвори)?
Преваленцијата на фетусот скелетни дисплазија. Класификација на скелетни дисплазииПреваленцијата на фетусот скелетни дисплазија. Класификација на скелетни дисплазии
Kampomelicheskaya дисплазија на фетусот. Дијагноза kampomelicheskoy дисплазијаKampomelicheskaya дисплазија на фетусот. Дијагноза kampomelicheskoy дисплазија
Дискинезија на панкреасотДискинезија на панкреасот
Смрт од панкреасот панкреатитис, морталитетот (смрт), тоа е смртоносна, ако тоа е можно да се умре?Смрт од панкреасот панкреатитис, морталитетот (смрт), тоа е смртоносна, ако тоа е можно да се умре?
Хип дисплазија кај децатаХип дисплазија кај децата
Mezomelicheskaya дисплазија. Дијагноза и прогноза mezomelicheskoy дисплазијаMezomelicheskaya дисплазија. Дијагноза и прогноза mezomelicheskoy дисплазија
Модринки на панкреасот и нејзините симптомиМодринки на панкреасот и нејзините симптоми
Хипоплазија на клетките на дојка на фетусот. Hondroektodermalnaya дисплазијаХипоплазија на клетките на дојка на фетусот. Hondroektodermalnaya дисплазија