ma.gurushealth.ru

Распаѓање на панкреасот, што да направам, ако ние се прошири?

Видео: Исхрана апчиња. Вистината за исхрана апчиња од доктор на биолошки науки

Распаѓање на панкреасотПанкреасот во својата работа ја нагласува специфични ензими кои се промовира мазна варењето на храната. Сепак, постојат одредени болести, како резултат на што приносот на ензими во дуоденумот, кој е одговорен за варење, постојки и како нивната работа не запира за момент, почнува процесот на автолиза - панкреасот распаѓање. Причините за овој процес може да биде голем број на фактори, вклучувајќи инфекции, алкохолизам, метаболички нарушувања, и други.

Мошне често причина што железото е распаднат формирање на камен, како што тие ги заглави каналите на простата, што резултира со одлив на ензими што не е можно надвор од неа. Оваа болест е асимптоматски, па во случај на навремено пристап до медицинска нега процес панкреасот распаѓање биде запрен пред таа да стане неповратен процес.

Видео: тајландски апчиња

Хроничен панкреатитис, исто така, промовира автолиза на панкреасот. Покрај тоа, во однос на позадината на патолошкиот процес на болеста често напредува полека и симптоми кои се предизвикувачи на развој на дијабетес. Во повеќето случаи, ова се случува на позадина на панкреатитис, компликација на други болести на дигестивниот тракт, така што во овој случај на панкреатитис и панкреасот разградување не кажам како причина, но како последица на болеста.

Како резултат на автолиза јавуваат жлезда болести кои се манифестираат своите многубројни промени - од мал едем и некроза крај од фокусната на широко. Сепак, во 90% од случаите се уште панкреатитис придружени со само мали карактеристики разградување на ткивото кое станува умерена оток и болка кај пациентот. Во други случаи, постојат тешки форми на масти или хеморагична некроза, придружени со метаболички нарушувања, акумулација на течности во телото и некои други патолошки состојби, вклучувајќи и смрт. Вообичаено, на време и правилно третирани панкреатит не резултира со негативни последици и панкреасот функција се враќаат во целост. Сепак, присуството на хроничниот панкреатит резидуални ефекти може да остане, така што некои функции на простата ќе бидат прекршени, згора на тоа, периодично може да доживеат егзацербации.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Функцијата на егзокрините на панкреасотФункцијата на егзокрините на панкреасот
Стеноза на панкреасотСтеноза на панкреасот
Панкреасот: панкреатитис, подригнување воздух на што да се прави?Панкреасот: панкреатитис, подригнување воздух на што да се прави?
Dysbacteriosis панкреатитDysbacteriosis панкреатит
Слаба панкреасотСлаба панкреасот
Смрт од панкреасот панкреатитис, морталитетот (смрт), тоа е смртоносна, ако тоа е можно да се умре?Смрт од панкреасот панкреатитис, морталитетот (смрт), тоа е смртоносна, ако тоа е можно да се умре?
Симптоми на панкреатитис holangiogennogoСимптоми на панкреатитис holangiogennogo
Панкреасот: гасови (формирање на гас, гасови) во хроничен панкреатит, третманПанкреасот: гасови (формирање на гас, гасови) во хроничен панкреатит, третман
Кисело панкреатитКисело панкреатит
» » » Распаѓање на панкреасот, што да направам, ако ние се прошири?