ma.GurusHealth.ru

Фокална некроза на панкреасот

Видео: pancreatonecrosis

фокална некроза на панкреасотФокусно панкреасот се однесува на локалната форма на болеста, на која изолирани лезија на лево или десно срце панкреасот.

Според спроведеното истражување на пациентите со акутен панкреатит, дознавме дека бројот на случаи на фокална претставува просек од 11-12% од вкупниот број на пациенти, што е еднакво на 45% од своите деструктивни форми. Белегот фокусна форми на болеста од други некроза на панкреасот е дека некроза на ткивото на панкреасот не надминува 30%, но процесот на деградација се однесува не само во рамките на жлездата, но остава во parapancreatic влакна.

Фокусно панкреасот често се нарекува блага или умерена јачина на оваа болест. Покрај тоа, државата со умерена јачина беше забележано во 70% од пациентите со оваа форма да влезат во болница на лекување. За овие пациенти, типична срцето стапка поголема од 100 удари во минута, 150/80 mm Hg опсег на крвниот притисок. Уметност. палпитации и останување без здив за повеќе од 26 влезови во минута. може да се забележи и други промени кои се карактеристични за фокален некротизирачки панкреатитис форма, има лабораториска анализа на крвта и урината дојдовни пациентот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Вкупно некроза на панкреасот, хеморагичен и субтоталнаВкупно некроза на панкреасот, хеморагичен и субтотална
Стерилни некроза на панкреасотСтерилни некроза на панкреасот
Компликации на некроза на панкреасотКомпликации на некроза на панкреасот
Терапија-заболување на панкреасотТерапија-заболување на панкреасот
Тежок акутен панкреатитТежок акутен панкреатит
Dalargin панкреатитDalargin панкреатит
Панкреасот апсцесПанкреасот апсцес
Инфицирани некроза на панкреасотИнфицирани некроза на панкреасот
Стерилен pancreatonecrosisСтерилен pancreatonecrosis
Масното на панкреасот (некроза на панкреасот)Масното на панкреасот (некроза на панкреасот)