ma.GurusHealth.ru

Панкреасот и срцева болка со панкреатитис

срцето панкреатитСрцето - мускулна конусен тело, кое е основа на кардиоваскуларниот систем, обезбедување на проток на крв и има способност да работи автоматски. На срцевиот мускул се наоѓа во центарот на тетивите на дијафрагмата во градите, меѓу левата и десната плевралната празнина. Исто така се наоѓа во близина на желудникот, црниот дроб и панкреасот - органите, болест која може да влијае на срцето.

Често пациентите да се консултираат со кардиолог со жалби на болка во срцето и тахикардија, се испраќаат на гастроентеролог за третман на панкреатитис - основната болест што предизвика промена во срцевата активност.

Тахикардија со панкреатитис

Во акутно воспаление на панкреасот еден од симптомите кои дијагнози на лекар е патолошки тахикардија - зголемување на отчукувањата на срцето, ја надминува вредноста на сто удари во минута. Пациентот може да доживее почести контракција на срцевиот мускул, и не може да се реализира. Во овој случај, тахикардија може да се утврди со слушање на пулсот и срцето.

Главната причина што влијаат нарушувања на срцевиот ритам кај воспаление на панкреасот може да биде како интоксикација и треска со висока температура, па реакција на болка придружена со анксиозност и емоционална високо оптоварување. Тахикардија може да се случи со низок крвен притисок, што е карактеристика на напади на акутен панкреатит, шок пропратено со болка.

Тахикардија состојбата со воспаление на панкреасот се манифестира не само во забрзана работа на срцето, туку во смисла на слабите, краток здив, вртоглавица, чувство на претстојната губење на свеста.

Третманот се состои од отстранување, предизвикувајќи нејзината фактори, односно отстранување на воспаление и олеснување на болката.

отчукувања

Понекогаш пациентот се дијагностицира со воспаление на панкреасот упорно се жали на болка во срцето и неправилна својот ритам. Во анкетата на пациенти со слични симптоми на панкреатит често откриени аритмија се нарекува кардиолози екстрасистола. Во срцето на оваа појава лага отчукувања - предвремено контракции или побудување на срцето или на целото тело, предизвикани од импулси кои доаѓаат од различни области на срцето.

Постојат неколку опции манифестации на аритмија. Ако панкреатит најчесто се гледа тип на рефлекс предизвикани од заболување на панкреасот. Негативните емоции предизвикани од болка, нарушена метаболички процеси во миокардот, поврзани со губење на калиум од повраќање и дијареа може да го наруши ритамот на срцето, предизвикувајќи аритмија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Пароксизмална тахикардија. Атријална и вентрикуларна форма на пароксизмална тахикардијаПароксизмална тахикардија. Атријална и вентрикуларна форма на пароксизмална тахикардија
Апсцес на панкреасотАпсцес на панкреасот
Суви кајсии со панкреатитис може да ви?Суви кајсии со панкреатитис може да ви?
Атријална тахикардија: третман, знаци, симптоми, причиниАтријална тахикардија: третман, знаци, симптоми, причини
Панкреатитис низок и висок крвен притисок (панкреасот)Панкреатитис низок и висок крвен притисок (панкреасот)
Срцева излез. Регулирање на срцевиот циклус. Миогената регулаторни механизми на срцевата активност.…Срцева излез. Регулирање на срцевиот циклус. Миогената регулаторни механизми на срцевата активност.…
Боли црниот дроб и панкреасот, што да правам?Боли црниот дроб и панкреасот, што да правам?
Жалби панкреатитЖалби панкреатит
Срцева регулирање излез. механизам СтарлингСрцева регулирање излез. механизам Старлинг
Срцева аритмија што да баратеСрцева аритмија што да барате
» » » Панкреасот и срцева болка со панкреатитис