ma.GurusHealth.ru

Рехабилитација по акутен панкреатит

Видео: Pancreatonecrosis (акутен панкреатит, некроза на панкреасот)

Рехабилитација по панкреатитПо болест и акутен панкреатит, обновување трае најмалку 7 дена, но понекогаш тоа е одложен до 2-3 месеци. Времетраењето зависи од сложеноста на случајот. Пациентот добива по ресекција година попреченост втората група, а потоа може да работи само на физички во можност непотребното производство со profvrednostey недостатокот.

Рехабилитација по панкреатитис - долг и макотрпен процес, се бара согласност со барањата и желбите на лекар, чии пациентот е регистриран. Тие се подложени на постојан преглед и неколку пати во годината се испраќаат до превентивни душевната болница. Покрај тоа, во секој случај на болеста е понуден изборот индивидуални соодносот врз кулинарски пациентот. Панкреатитис Третманот се базира на воздржување од масна, слатка, солена храна и обилно пиење да обезбеди се одморат на панкреасот.

видео клипови: "Helix" - Единствена патентирана формула!

Лекови во процесот на рехабилитација се внесуваат како интравенски или интрамускулно. По неколку месеци на строги диететски третман е дозволено да се потпреме месо, живина, овошје, итн Во следната фаза на рехабилитација по акутен панкреатит - поедноставена исхрана, која вклучува голема количина на масти и протеини. Употребата на пијалоци кои содржат алкохол, пушење и во процесот на рехабилитација е строго контраиндицирана. Третиот период на рехабилитација по панкреатитис - транзиција кон здрава исхрана, замена на пржени или зачинета, како и годишен детален преглед.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Спречување на акутен панкреатитСпречување на акутен панкреатит
Главоболка со панкреатит, зошто има главоболка?Главоболка со панкреатит, зошто има главоболка?
Операција на акутен панкреатит, хирургија (хируршки третман)Операција на акутен панкреатит, хирургија (хируршки третман)
Попреченост во хроничен панкреатитПопреченост во хроничен панкреатит
Терапија-заболување на панкреасотТерапија-заболување на панкреасот
Тежок акутен панкреатитТежок акутен панкреатит
Метронидазол панкреатитМетронидазол панкреатит
ЕКГ панкреатитЕКГ панкреатит
Може ли да Аспарагус панкреатит?Може ли да Аспарагус панкреатит?
» » » Рехабилитација по акутен панкреатит