ma.GurusHealth.ru

Фитнес и вежбање во панкреатит

Видео: Вежби со хернија и 'рбетниот испакнатини (V. Maksyuta, М. Koklyaev)

фитнес панкреатитВисоко квалификувани медицински професионалци, кои се на највисоко професионално ниво, се специјализирани за лекување на болести на гастроинтестиналниот тракт, тврдат дека активно фитнес и вежбање со панкреатит, особено акутни и хронични форми на болеста, тоа е апсолутно контраиндицирана. оние вежби и активности вреди да се целосно да се елиминира, кои вклучуваат нагли движења, тремор и одеднаш се грчи од сите видови:
  • било скокање;
  • долго трчање на долги растојанија и со голема брзина;
  • сила за обука;
  • окупација во било кој спорт, која вклучува редовно вежбање.

Видео: Карактеристики на обука со повреди на зглобовите. Сергеј Bazarov

Сепак, за целите на спречување и превенција на панкреатитис и нарушувања во работата на панкреасот, експертите препорачуваат да бидат ангажирани во физикална терапија или фитнес. Терапевтски вежби вклучува следните елементи:

  • abdominals обука;
  • зајакнување на телото;
  • умерено оптоварување на долните и горните екстремитети.

Видео: Обука за проширени нозе (вежби). Третман на проширени вени. [Тенок тело Фитнес]

Во прилог на подобрување на физичката состојба, целокупното здравје, со редовни фитнес класи за панкреатит кај пациенти забележани нормализирање на метаболизмот, усогласување на психолошка состојба.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Истражувачки методи се користат во медицински следењето на здравјето на зголемување на физичката…Истражувачки методи се користат во медицински следењето на здравјето на зголемување на физичката…
Вежба кај постарите лицаВежба кај постарите лица
Јувенилен ревматоиден артритис. третманЈувенилен ревматоиден артритис. третман
Превенција и третман на болести на панкреасот и хроничен панкреатитПревенција и третман на болести на панкреасот и хроничен панкреатит
Апстрактите fizioterpiya balneologiaАпстрактите fizioterpiya balneologia
Фитнес - секси провокаторФитнес - секси провокатор
Физиотерапија (физикална терапија), панкреатитис и холециститисФизиотерапија (физикална терапија), панкреатитис и холециститис
Велосипед панкреатитВелосипед панкреатит
Вежбање терапија во колитисВежбање терапија во колитис
Развојот на силата и издржливоста помага назадРазвојот на силата и издржливоста помага назад