ma.GurusHealth.ru

Панкреатит е папагал

Панкреатит е папагалПанкреатитис - воспаление на панкреасот, кој е на ненавремено лекување може да заврши многу, многу лошо. Што е опасна болест кај птиците, особено папагали?

Важно е да се разбере дека ако птицата потекнува панкреатитис, важно е да се преземе акција веднаш, свртувајќи се кон искусен ветеринар. Во овој случај, со подобар начин е да се земат примероци од измет од птици, особено ако тоа е целосно или барем делумно бело. Директно во клиника ќе се бара да обезбеди анализа на урината за да се идентификуваат зголемува или обратно, остар пад на нивото на амилаза.

Видео: Папагалот болести. Мите или сувост во budgerigar. Превенција и третман на живина #

Како што покажува практиката, во некои случаи, хроничен панкреатитис предизвикува тоа папагал пердуви е целосно отсутна. Во овој случај, тоа е неопходно да се почитуваат строга диета, бидејќи и најмала промена во исхраната може да предизвика тешка форма на болеста.

Во зависност од сложеноста и формира панкреатитис, ветеринар папагал препише соодветна терапија. Во овој случај, важно регуларноста, да се прекине текот на лекови не може да биде во секој случај, додаток треба да бидат соодветни ензими, како што Креон. Често, сите потребни лекови може да се купат по редовна аптека, наменета за луѓе од ист специјализирани лекови треба да се јавите на ветеринарна аптека.

Видео: Истакнувајќи папагали

Важно е да се разбере дека тоа е многу подобро да се спречи појавата на воспаление на панкреасот, птица доставување на најсилните болка. И се што е потребно за да се обезбеди целосна и папагал здрава исхрана, поради што тој не е таму, тогаш, проблеми со стомакот.

Значи, повеќето корисни за птици се житни култури, особено просо и ориз се вари, па суровини. Во никој случај не треба да се даде на папагали ореви, мрсна зеленчук, компири, манго, persimmon, месо, риба. И што е најважно, да разберат дека јадењето човечко маса - за секој папагал е штета што на крајот ќе доведе не само до појава на панкреатитис, но исто така и многу други сериозни болести, и на крајот смрт на птиците.

Видео: Дали sushnyak папагал!

Непотребно е да се каже, панкреатитис папагали - болеста не е ретка. И поголемиот дел од вината за појава на оваа болест од страна на сопствениците, кои не можеа да им обезбеди на своите миленичиња со соодветна грижа и исхрана. Тоа е причината зошто, како подобро да се спречи, а ако тоа предизвикало проблем на панкреатитис, итно брзаат на ветеринар: за тестови и пропишува соодветен третман - единствениот начин да се спаси папагал и да го продолжат својот живот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Воспаление на панкреасот во дете, нападот на панкреатитис кај децатаВоспаление на панкреасот во дете, нападот на панкреатитис кај децата
Espumizan панкреатитEspumizan панкреатит
Панкреатитис и контрацепцијаПанкреатитис и контрацепција
Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?Сладолед со панкреатитис, е можно тоа?
Третман на панкреатитис и рак на панкреасот кај децатаТретман на панкреатитис и рак на панкреасот кај децата
Свинско со панкреатитисСвинско со панкреатитис
Дали постои вакцина против панкреатитис?Дали постои вакцина против панкреатитис?
Панкреатит во мачки и мачка (маче), предизвикува воспаление на панкреасотПанкреатит во мачки и мачка (маче), предизвикува воспаление на панкреасот
Желатин со панкреатитисЖелатин со панкреатитис