ma.gurushealth.ru

Губење на косата на dysbacteriosis

Бактериите растењето и губење на косатаДека состојбата на косата ќе се одрази на целокупната состојба на организмот. Експертите откриле дека губење на косата има директна врска со состојбата на цревната микрофлора, имено со dysbiosis.

Во случај на dysbiosis болест, губење на косата е предизвикана од:

  • Намалување на синтеза на соединенија кои се потребни за да се заштитат телото - намалување витамин синтеза, метаболизмот на млечна киселина и биолошки активни соединенија, т.е. хормони, природен антибиотик, испарливи масни киселини.
  • Со зголемување на синтезата на токсични супстанции, кои вклучуваат амонијак, штетните ензими, mercaptans, disulfides.

Во овој случај, борбата против dysbiosis, сите одбранбени ресурси на телото ќе бидат вклучени, кои ќе носат големи количини на енергија, додека се обидува да ги задржи сите витални органи. Така, телото одлучува "жртва" мали димензии, во овој случај, губење на косата почнува.

Видео: Прва помош за губење на косата! животот хакирање

Третман на губење на косата на dysbacteriosis

Бактериите растењето и губење на косатаДа се ​​запре губење на косата во иднина да се задржи коса во добра состојба, тоа е потребно да се започне, се врати во нормална микрофлора во стомакот.

Видео: Што е со влакна под стрес? Страшно и смешно ..

За време и по третманот на болеста, ќе бидат доделени на индивидуален третман со цел правилен терапевтски агенси. Така, предвид е потребно одржување на витамини и минерали терапија, каде што е пропишано витамини од групите А, Б, Ц и Е, како и железо, цинк и магнезиум.

Со цел за успешно лекување на губење на косата на dysbacteriosis треба да се прилагоди правилно нивната исхрана и начин на живот. Зголемување на внесувањето храна, која содржи голем број на животински и растителни протеини, овошје и зеленчук, но кафето и алкохолот треба да даде. Тоа е исто така важен аспект на третманот на губење на косата не е пушењето, како никотин супстанции имаат тенденција да се стегаат порите, со што се намалува протокот на крв.

За да се спречи губење на косата кај dysbacteriosis треба да се обрне внимание на превентивни постапки, така што може да се избегне оваа непријатна текот на болеста.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Слабост во dysbacteriosisСлабост во dysbacteriosis
Цревни dysbiosis кај возрасни: симптоми, третманот, причини, симптомитеЦревни dysbiosis кај возрасни: симптоми, третманот, причини, симптомите
Симптоми на цревни dysbiosis кај женитеСимптоми на цревни dysbiosis кај жените
Алопеција ареата: третманАлопеција ареата: третман
Алопеција (ќелавост, алопеција) -нема или проретчена коса (обично на главата). Алопеција може да…Алопеција (ќелавост, алопеција) -нема или проретчена коса (обично на главата). Алопеција може да…
Што да правите ако коса падне жестоко по породувањето.Што да правите ако коса падне жестоко по породувањето.
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Piani производи за цревните dysbiosisPiani производи за цревните dysbiosis
Губење на косата со џардијазаГубење на косата со џардијаза
Прогласен за причините за ќелавостПрогласен за причините за ќелавост