ma.GurusHealth.ru

Дали болница за панкреатитис?

Болни со панкреатитисАкутен панкреатит - болест презентирани од страна на воспаление на панкреасот. Причините за оваа болест може да биде инфекција, повреда, погрешна исхрана, злоупотреба на алкохол. Симптоматологија светла - остра болка "во стомакот", гадење, повраќање. Често пациентот не може да се одржи назад крик и инстинктивно се обидува да се удобна позиција (често, фетална позиција). Болеста во акутна фаза на проток на три фаза:
  • лесно;
  • просек;
  • тешки.

Ако било кој од нив се бара да им даде на пациентот во болница, само разликата е во однос на времето, на пример:

  • Ако сте пронашле акутна форма на оваа болест во блага, лекарот може да го ослободите од работа за 12-14 дена.
  • Болни со панкреатитис умерена се отвора за еден месец.
  • Ако сте ги идентификувале тежок степен на болеста, кога панкреатитис даде оваа болница до 65 календарски дена.

Овие термини се препорачува од страна на Министерството за здравство, во август 2000 година. Во истиот документ се пропишани оброци болница листови за пациентите со хронична болест во случај на влошување, временска рамка таму се движат од 20 до 35 дена, во зависност од видот на секреција на панкреасот инсуфициенција.

Може ли работа?

Можам да работам со панкреатит?Од акутна форма на болест и влошување на хроничните болести се придружени со силна болка, движења чести дебелото црево, гадење, повраќање, слабост, понекогаш постои губење на свеста, одговорот на прашањето дали е можно да се работи во акутен панкреатит, јасно на сите - кога таквите промени на состојба целосно да работат, практично, невозможно.

Други бизнис - хроничен панкреатит во ремисија, со тоа можете слободно да работат, главната работа набљудуваат здрав начин на живот, дневна рутина, придржувајте се на диета.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Влошување на панкреатитис (на панкреасот) - Колку долго?Влошување на панкреатитис (на панкреасот) - Колку долго?
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Рехабилитација по акутен панкреатитРехабилитација по акутен панкреатит
Тери панкреатит, што е тоа?Тери панкреатит, што е тоа?
Акутен хеморагичен панкреатитис: Причини, СимптомиАкутен хеморагичен панкреатитис: Причини, Симптоми
Како се лекува траење панкреатитис (период) од третманот, колку долго треба да се третираат?Како се лекува траење панкреатитис (период) од третманот, колку долго треба да се третираат?
Фамотидин панкреатитФамотидин панкреатит
Тежок акутен панкреатитТежок акутен панкреатит
Каде да се третираат панкреатитис (панкреасот)?Каде да се третираат панкреатитис (панкреасот)?
Симптоми на панкреатитис holangiogennogoСимптоми на панкреатитис holangiogennogo