ma.GurusHealth.ru

Метформин и панкреасот

Метформин и панкреасотМетформин хидрохлорид е познат како бигванид Дериват над 50 години. Ефектот на оваа дрога е во неговата способност да се подобри отпорноста на инсулин на ткивата. Ова го активира интрацелуларен навлегувањето на гликоза. Стапката на навлегувањето на гликоза се зголемува до 50%. Секреција на инсулин од бета клетките на панкреасот останува непроменета, што е многу важно при користење на дрога за долго време. Метформин, за разлика од деривати на сулфонилуреа не го активирате панкреасот за развој на поголем број на ендогени инсулин, со што се уништување на неговата силна товари.

Следна функција значи - нејзиното влијание врз нивото на гликоза глад поврзани со инхибиција на продукција на глукоза. Лекот има доста изречена анорексични ефект, односно, го намалува чувството на глад.

Видео: Однесувајте панкреас Панкреасот Sytin Г.Н.

Сите овие и други својства Метформин челик база да го користи како антидијабетско средство за дијабетес тип 2, патологија на кои се поврзани со отпорност на инсулин и дисфункција на панкреасот да се синтетизираат инсулин.

Дозирна форма: Таблети од 250 mg, 500 mg, 850 mg.

Видео: ако сите засегнати панкреас

FarmGruppa: антидијабетици (бигваниди).

Состав: метформин хидрохлорид.

Видео: Народна третман на панкреасот! Рецепти ..

Фармакокинетика adsorbed од гастроинтестиналниот тракт по ингестијата. Биорасположивост на 500 mg на формулацијата е 60%. Максималната плазма - по 2 часа по внесувањето. Излачува преку бубрезите. Во бубрезите патологија во нивните можни акумулација на супстанцијата.

Индикации: Тип 2 дијабетес.

Контраиндикации: компликации од дијабетес, ренална инсуфициенција и црниот дроб, болести на срцето, бременоста и доењето.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ударните панкреасотУдарните панкреасот
Островските апарат на панкреасотОстровските апарат на панкреасот
Дејството на инсулинот врз растот. Механизмот на секреција на инсулинДејството на инсулинот врз растот. Механизмот на секреција на инсулин
Слаба панкреасотСлаба панкреасот
Сулфонилуреа се поврзани со висок ризик од ракСулфонилуреа се поврзани со висок ризик од рак
Кои се хормони произведени од страна на панкреасот?Кои се хормони произведени од страна на панкреасот?
Invokana лекот против дијабетес тип 2, е одобрен од ФДАInvokana лекот против дијабетес тип 2, е одобрен од ФДА
Би можеле недостаток на витамин А причина дијабетес?Би можеле недостаток на витамин А причина дијабетес?
Метформин - најдобар за заштита на срцето во дијабетес?Метформин - најдобар за заштита на срцето во дијабетес?
Важноста на гликоза регулатива. дијабетес мелитусВажноста на гликоза регулатива. дијабетес мелитус