ma.GurusHealth.ru

Ранитидин панкреатит

ранитидин панкреатитВообичаено, за време на акутна егзацербација на хроничен панкреатит во човечки дијагностицирани со оваа драматично се зголемува киселоста на желудникот сок што доведува до оптоварување на веќе ослабена панкреасот. За привремено потиснување на секреторен функција и да се олесни работата на простатата, лекарот може да сметаат дека е соодветно задача ранитидин (киселинско-намалување на дрога) - како раствор за инфузија на првиот ден (за време на хоспитализација) во таблетите за време на лекување, вклучувајќи за лекување надвор од болница.

Ранитидин за болести на панкреасот често се администрира на пациенти кои имаат хроничен панкреатит се случува во однос на позадината на пептичен улцер (стомак или дуоденален чир). Тоа важи и во овој случај 150 mg два пати на ден или 300 mg еднократно, пред спиење. Исто така, според најновите истражувања во оваа област, ранитидин панкреатитис препорачливо третман вклучуваат ензимски препарати како Х2 рецептор блокатор. Тоа е докажано дека потиснувањето на гастричната секреторен функција третирани со ензими во нивната ефикасност ќе биде многу повисока од онаа без почитување на оваа состојба.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Holenzim панкреатитHolenzim панкреатит
Фази на хроничен панкреатитФази на хроничен панкреатит
Pariet панкреатитPariet панкреатит
Capitate панкреатитCapitate панкреатит
Попреченост во хроничен панкреатитПопреченост во хроничен панкреатит
Терапија-заболување на панкреасотТерапија-заболување на панкреасот
Метронидазол панкреатитМетронидазол панкреатит
Каде да се третираат панкреатитис (панкреасот)?Каде да се третираат панкреатитис (панкреасот)?
Терапија, болести на дигестивниот системТерапија, болести на дигестивниот систем
Опструктивни хроничен панкреатитОпструктивни хроничен панкреатит