ma.GurusHealth.ru

Ganaton панкреатит

Ganaton панкреатитGanaton - ГИ подвижност стимуланс, модерен прокинетичките. форма на производот - бела-обложени таблети (една таблета - 50 mg). Активна супстанција - itopride хидрохлорид. Ganaton многу ефикасен за панкреатитис и други гастроинтестинални нарушувања.

Ganaton администрира орално на 50 mg три пати на ден - пред оброк. На дневна доза за панкреатитис - 150 mg. Дозата може да се намали за стари лица. При предозирање мијат стомакот и симптоматска терапија се врши. itopride хидрохлорид брзо се апсорбира од гастроинтестиналниот тракт, излачува главно во урината. Пред употребата на лекот треба да се консултираат со лекар.

По администрација на лекот, следниве несакани ефекти - болки во стомакот, дијареа, констипација, гадење, уртикарија, во ретки случаи, функцијата на црниот дроб нарушувања се појавуваат и анафилактичен шок. Контраиндикации за да добијат Ganaton - хиперсензитивност на компоненти на лекот, перфорација на гастроинтестиналниот тракт, бременост, возраст под 16 години.

Прокинетичките дејството на лекот за панкреатитис не се менува под влијание на анти-чир лекови (циметидин, cetraxate, teprenone). Холинергичните лекови го нарушат Ganaton акција.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Aevit панкреатитAevit панкреатит
Reamberin панкреатитReamberin панкреатит
Trimedat панкреатитTrimedat панкреатит
Reglan панкреатитReglan панкреатит
Атропин панкреатитАтропин панкреатит
Karsil панкреатитKarsil панкреатит
Gepabene панкреатитGepabene панкреатит
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Ursofalk панкреатитUrsofalk панкреатит
Тетрациклин хидрохлорид (tetrasuslini hydrochloridum). Синоними: ambramycin, amracin, rolfamycine,…Тетрациклин хидрохлорид (tetrasuslini hydrochloridum). Синоними: ambramycin, amracin, rolfamycine,…