ma.GurusHealth.ru

Фуразолидон панкреатит

фуразолидон панкреатитФуразолидон - антимикробна нитрофурани група, инхибитор на МАО (моноамин оксидаза). Се произведува во форма на гранули и таблети. Поради силен антимикробно дејство, оваа дрога е многу ефикасен за панкреатитис.

Лекот се зема орално. Таблетата се проголтаат цели и да се полее со многу вода. Лекот треба да се консумира после јадење. Дозирање - 0,1-0,15 g три до четири пати на ден. Максималната дневна доза - 0,8 g средство е брзо се апсорбира од гастроинтестиналниот тракт и се дистрибуира до ткива. Фуразолидон со панкреатитис треба да се земе само по консултација со лекар.

Несакани ефекти на лекови се болки во стомакот, губење на апетит, гадење и повраќање. Фуразолидон е контраиндициран кај пациенти со хиперсензитивност на нитрофуран деривати, како и кај пациенти со тешка ренална и хепатална инсуфициенција.

Истовремена употреба на лекови со лекови кои ја менуваат pH на урината, влијае на брзината на повлекување на фуразолидон. Панкреатитис агент не се администрира во комбинација со антидепресиви, тираминот, амфетамин и фенилефрин, се должи на опасност од хипертензивни реакции.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Imodium панкреатитImodium панкреатит
Espumizan панкреатитEspumizan панкреатит
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Фамотидин панкреатитФамотидин панкреатит
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Атропин панкреатитАтропин панкреатит
Reduxine панкреатитReduxine панкреатит
Фуразолидон (furazolidonum). N (5- нитро-2-furfurylidene) 3-aminooksazolidon-2. Синоними:…Фуразолидон (furazolidonum). N (5- нитро-2-furfurylidene) 3-aminooksazolidon-2. Синоними:…
Gepabene панкреатитGepabene панкреатит
Некои нитрофуран деривати имаат антимикробна активност и се користат во медицинската пракса во…Некои нитрофуран деривати имаат антимикробна активност и се користат во медицинската пракса во…