ma.gurushealth.ru

Панкреатитис и контрацепција

Видео: панкреатитис. Што корисни природни лекови

контрацептивни панкреатитПрифаќање на контрацептивни средства не се препорачува за панкреатитис. Од хормони во контрацептиви, имаат негативен ефект на панкреасот. Дури и здраво тело поради неспецифични иритација на организмот доза хормони почнува да произведува зголемени количини на одредени амилаза ензим. Резултатот е воспаление и акутно воспаление развива.

Контрацептиви влијаат lithogenic својства на жолчката. Тоа е повеќе веројатно формирање на жолчни камења. Понатаму, мали камења навлезат во каналите на панкреасот, кој исто така води кон нејзиното воспаление. Затоа, кога веќе има панкреатитис, земање дрога estrogenosoderzhaschih пожелно.

Видео: Хроничен панкреатитис третман, симптомите и начинот на исхрана

Меѓутоа, ако една жена може да се толерира орални контрацептиви и биохемиска анализа на крвта покажува стапка, можноста за нивна примена во периодот на ремисија. Поцелосна слика за употребата на контрацептивни средства со панкреатитис може да се добие преку консултирање на гастроентеролог и гинеколог.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ехинацеа за панкреатитисЕхинацеа за панкреатитис
Тери панкреатит, што е тоа?Тери панкреатит, што е тоа?
Амоксицилин со панкреатитисАмоксицилин со панкреатитис
Дали е можно датуми за панкреатит (воспаление на панкреасот)?Дали е можно датуми за панкреатит (воспаление на панкреасот)?
Свинско со панкреатитисСвинско со панкреатитис
Ovesol панкреатитOvesol панкреатит
Симптоми на панкреатитис holangiogennogoСимптоми на панкреатитис holangiogennogo
Кедар нафта во панкреатитКедар нафта во панкреатит
Eglonil панкреатитEglonil панкреатит
Може ли да суво грозје панкреатит?Може ли да суво грозје панкреатит?