ma.GurusHealth.ru

Duspatalin панкреатит

Duspatalin панкреатитМногу болести на црниот дроб, панкреасот и жолчката поврзани со грч на сфинктер на Oddi - вентил кој се отвора и затвора на жолчниот канал. Ова доведува до стагнација на жолчката, што може да се развива како резултат на реактивни панкреатитис. Најголемите тешкотии се однесуваат на отстранување на Oddi сфинктер дисфункција, која е една од причините зошто панкреасот на хронично воспаление.

Затоа, третман на хроничен панкреатит е доделен Duspatalin - ефективна антиспастичен дрога директно влијае на мазни мускули. Тоа дејствува селективно во однос на Oddi сфинктер, тој одмор.

Видео: таблет панкреатитис 24 февруари 2016 (2016/02/24)

Duspatalin панкреатитис 20, а во некои случаи и до 40 пати поефикасни од папаверин, тоа не предизвикува несакани ефекти, како што се замор, тахикардија, заматен вид, сува уста, запек, уринарна ретенција. Лекот брзо се метаболизира, минува низ црниот дроб, а неговата дефект производи се излачува во урината во кратко време.

Целосно екскреција на единечна доза од оваа дрога забележано веќе по 24 часа по администрацијата. Duspatalin не се акумулира во телото, така што дури и постари пациенти не треба да се прилагоди дозата. Duspatalin се земе 20 минути пред јадење една капсула содржи 20 mg на лекот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ovesol панкреатитOvesol панкреатит
Reduxine панкреатитReduxine панкреатит
Karsil панкреатитKarsil панкреатит
Kvamatel панкреатитKvamatel панкреатит
Eglonil панкреатитEglonil панкреатит
Gepabene панкреатитGepabene панкреатит
Хроничен панкреатитис патогенезата, етиологија, причина заХроничен панкреатитис патогенезата, етиологија, причина за
Заеднички жолчен канал на панкреасотЗаеднички жолчен канал на панкреасот
Ursofalk панкреатитUrsofalk панкреатит
Сфинктер на Oddi дисфункција: третман, симптомитеСфинктер на Oddi дисфункција: третман, симптомите