ma.gurushealth.ru

Geptral панкреатит

Geptral панкреатитGeptral е хепатопротективно дрога, кои имаат тенденција да имаат нагласена антидепресивно дејство. Покрај тоа, тоа е вродено антиоксиданс, регенерира и holekinetichesky ефекти.

Geptral панкреатит се администрира како интравенска или интрамускулна инјекција. Вообичаена доза е од 400 до 800 mg. на ден. Курсот трае две до три недели.

За терапија на одржување, Geptral применуваат во таблети. Дозата на лекот определи гастроентеролог.

Лекот се зема помеѓу оброците во утринските часови. Таблета без џвакање, голтање, пиење на умерена количина на вода. Во текот на таблети трае од две на осум недели, во зависност од фазата на панкреатит.

Geptral обезбедува мултифункционален акција и може значително да се подобри клинички симптоми на панкреатитис. На дрога се стабилизира на протокот на жолчката во жолчниот меур и понатаму во дуоденум. Тоа им помага да се подобри варењето на храната и да се намали болката и нормализира крвниот биохемија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Aktovegin панкреатитAktovegin панкреатит
Holenzim панкреатитHolenzim панкреатит
Магнезија панкреатитМагнезија панкреатит
Pariet панкреатитPariet панкреатит
Bifiform панкреатитBifiform панкреатит
Reglan панкреатитReglan панкреатит
Атропин панкреатитАтропин панкреатит
Dalargin панкреатитDalargin панкреатит
Karsil панкреатитKarsil панкреатит
Galstena панкреатитGalstena панкреатит