ma.GurusHealth.ru

Reglan панкреатит

Reglan панкреатитНапади на акутен панкреатит придружени со повраќање на жолчката. Повраќање не донесе олеснување на пациентот, и исцрпувачки своите сили и влошување на веќе сериозна состојба. Итна помош за акутен напад на болеста е комплекс од мерки, меѓу нив - воведување на антиеметици. Reglan (metoclopramide) панкреатитис користи за ублажување на повраќање напади. Овој лек се користи во третманот на функционални гастроинтестинални заболувања.

Тоа значи да се произведуваат во форма на лек за инјектирање раствор во ампули од 2 ml содржи 10,54 mg на метоклопрамид.

Reglan блокира преносот на нервните импулси кои доаѓаат од желудникот до мозокот. Како резултат на централниот нервен систем не испрати сигнал за релаксација, со што се спречува гадење и повраќање. Покрај тоа, лекот придонесува за воспоставување на рамнотежа подвижност и тонот на ѕидот на желудникот, го изведува нив содржината со унапредување на маса храна од страна на одделенијата во рамките на тенкото црево.

Reglan панкреатит се користи за интравенска и интрамускулна инјекција, со максимална доза од основната супстанција - 20 mg, дневна доза - 80 mg.

Контраиндикации - интестинална опструкција, стомакот крварење, перфорација на желудникот или цревата, нетолеранција на дрога.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Панкреатит во играчка-териерПанкреатит во играчка-териер
Спречување на акутен панкреатитСпречување на акутен панкреатит
Главоболка со панкреатит, зошто има главоболка?Главоболка со панкреатит, зошто има главоболка?
Магнезија панкреатитМагнезија панкреатит
Фамотидин панкреатитФамотидин панкреатит
Атропин панкреатитАтропин панкреатит
Жалби панкреатитЖалби панкреатит
Dalargin панкреатитDalargin панкреатит
Kvamatel панкреатитKvamatel панкреатит
Метоклопрамид (metoclopramidum). 4-амино-5-хлоро-N- (2-диетиламино-ztil) -2-метоксибензамид…Метоклопрамид (metoclopramidum). 4-амино-5-хлоро-N- (2-диетиламино-ztil) -2-метоксибензамид…