ma.GurusHealth.ru

Almagell панкреатит

Almagell панкреатитAlmagelum - антациди, произведени во форма на бел кашеста маса со лимон мирис.

Лекот може да го неутрализира гастричен хлороводородна киселина, намалување на желудникот дигестивниот активност, намалување на активноста на пепсин. Almagell со панкреатит се именуваат од страна на присутните лекар, како и во ostyh напади и хронична форма на неа. Овој лек има изразен абсорбента и заштитни мерки, која има корисни ефекти на дигестивниот тракт.

Во структурата истовремено победа соединенија на магнезиум и алуминиум, тоа се однесува на nonabsorbable антациди. Иако тоа не е инстант има неутрализирачки ефект, но различно времетраење на терапевтски ефект.

Антацид има голем број на контраиндикации и несакани ефекти (запек, гасови) и може да се користи кај деца над 10 годишна возраст и постари.

Изолација на хлороводородна киселина е еден од агресивни фактори во патогенезата на воспаление на панкреасот. Во панкреатитис, постпрандијална болка најчесто се предизвикани од страна на зголемување на притисокот внатре во отворот на телото, кој е поврзан со лачењето на панкреасот сок, стимулирана со хлороводородна киселина генерирана во стомакот. Затоа, еден од проблемите во лекување на воспаление на панкреасот е елиминацијата на киселина агресија, кој предвидува за долго време "Almagel А".

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Што Almagel се за гастритис?Што Almagel се за гастритис?
Магнезија панкреатитМагнезија панкреатит
Како да се земе омепразол за панкреатитис?Како да се земе омепразол за панкреатитис?
Антациди за чир на желудникот: Almagel, enterosgel, Maalox, алуминиум фосфат гелАнтациди за чир на желудникот: Almagel, enterosgel, Maalox, алуминиум фосфат гел
Almagell на gastroduodeniteAlmagell на gastroduodenite
Примена Maalox гастритисПримена Maalox гастритис
Reduxine панкреатитReduxine панкреатит
Buscopan панкреатитBuscopan панкреатит
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…