ma.GurusHealth.ru

Ermital панкреатит

Ermital панкреатитErmital - лек за лекувањето на воспалителни процеси во човечкото панкреасот. Се произведува од свински екстракт панкреасот и ги содржи потребните ензими за варење. На дрога влијае на телото кај пациенти со панкреатит должи на активноста на липаза, амилаза, и, во дополнение, протеаза. Тие се директно вклучени во варењето на најважните компоненти за телото, кои се:
  • протеини;
  • јаглехидрати;
  • масти.

Поволното влијание на лекот на пациентот се должи на фактот дека Ermital панкреатитис компензира недостаток на ензими во телото на човекот. Неговата употреба има корисни ефекти врз варењето и го активира метаболичките процеси во организмот.

Индикации за употреба:

  • подобрување на варењето во случај на грешка во исхраната за панкреатит;
  • третман супститутивно тип со незадоволителен развој на панкреасот ензими за варење во патологија: цироза на црниот дроб, хепатитис, прекумерен раст, патологија Кронова болест, итн

Ermital наметнати на лицата од старост. Ова се должи на слабоста на нивните гастроинтестиналниот тракт, во прилог на спречување на развојот на патолошки состојби, поради недоволно ниво на биолошки молекули.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Амброзија панкреатитАмброзија панкреатит
Синдроми на акутен панкреатитСиндроми на акутен панкреатит
Nolpaza панкреатитNolpaza панкреатит
Panzinorm форте (ranzynorm форте) *. Комплекс ензим препарат кој содржи екстракт на слузокожата на…Panzinorm форте (ranzynorm форте) *. Комплекс ензим препарат кој содржи екстракт на слузокожата на…
Holenzim панкреатитHolenzim панкреатит
Стеноза на панкреасотСтеноза на панкреасот
Dysbacteriosis панкреатитDysbacteriosis панкреатит
Слаба панкреасотСлаба панкреасот
Исхрана и храна мени со реактивен панкреатитис и нејзиниот третманИсхрана и храна мени со реактивен панкреатитис и нејзиниот третман
Кисело панкреатитКисело панкреатит