ma.gurushealth.ru

Што температура може да биде на црви кај децата?

Што е температурата на црви?Често со црви може да биде на температурата, и доволно висока во некои случаи. Иако присуството на такви симптоми предизвикани од хелминти, и тоа може да изгледа на некој чудно, навистина ништо чудно во тоа. Некои видови на црви предизвика нејзино зголемување директно. Тие вклучуваат roundworm, кои се паразитски со човечки органи и ткива. Поради присуството во телото зрели поединци на пациентот, нивните јајца или ларви започнува на воспалителен процес со кој секогаш се зголемува температурата. Покрај тоа хелминти инфестации може да биде индиректна причина за овој феномен. Работата е дека тие влијаат на гастроинтестиналниот тракт, го слабее имунолошкиот систем и да предизвика влошување на многу хронични болести. Целосно да се разбере причината за овој симптом хелминти инвазија, како и присуство на возрасни и едно дете под фебрилни температура (37 °), треба да се разбере каков вид на реакција на црви инфективниот организам е човек. Црви обично имаат за возрасни и деца, следниве влијанија:
  • Токсични. Се наоѓа во распределбата на домаќин на нивните отпадоци. Токсини влегуваат во крвотокот и се врши од страна на крвта низ телото, предизвикувајќи инфекција неговата. Поради ова, кога температурата се зголемува црви. Особено опасни отпадоци roundworms и метили, со кои се дава на температурата. Повеќето од овие деца страдаат, бидејќи нивните тела немаат заштитна бариера;
  • Механички оштетувања, кои обезбедуваат многу видови на паразитски црви. Ова вклучува штета на цревниот ѕид ткива и органи. хелминти природата сили да се скрши сите бариери на циркулаторниот систем - главниот извор на храна и превоз за црви. Рани, формирана во исто време, да стане воспалени и да предизвика треска.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Црви (хелминти) ослабување на имунитетотЦрви (хелминти) ослабување на имунитетот
Дали постојат црви во лигњи?Дали постојат црви во лигњи?
Болки во зглобовите од црви (хелминти)Болки во зглобовите од црви (хелминти)
Што температура убива јајцата на црви (хелминти)?Што температура убива јајцата на црви (хелминти)?
Chanterelle печурки третман на црвиChanterelle печурки третман на црви
Како што се манифестира црви (глисти, црви, црв наезда) кај деца и возрасни?Како што се манифестира црви (глисти, црви, црв наезда) кај деца и возрасни?
Црви (хелминти) во црниот дроб, црниот дроб третман на helminthiasis кај деца и возрасниЦрви (хелминти) во црниот дроб, црниот дроб третман на helminthiasis кај деца и возрасни
Кашлица со црви кај деца и возрасни, кои црви предизвика?Кашлица со црви кај деца и возрасни, кои црви предизвика?
Режим на црви (хелминти хелминтиаза, хелминтијаза, хелминти инфестации) кај возрасниРежим на црви (хелминти хелминтиаза, хелминтијаза, хелминти инфестации) кај возрасни
Групи на црви, мувла, и црви класи, класификација на хелминти инфекции по МКБ-10Групи на црви, мувла, и црви класи, класификација на хелминти инфекции по МКБ-10
» » » Што температура може да биде на црви кај децата?