ma.gurushealth.ru

Дали црви се пренесуваат преку мајчиното млеко?

Црви преку млекоМодерната медицина се справува со било црв наезда, но ако се најде кај бремени жени или доилки третман значително комплицирана од фактот дека тоа е невозможно да се користат одредени лекови. Речиси сите anthelmintic препарати содржат во својот состав опасни отрови, кои може да се пренесе во мајчиното млеко. Но, исто така, да ја напушти исто така, е во рамките на телото на црви мајка. нивните отпадни производи се токсични и штетни, тие исто така можат да имаат негативно влијание врз кревката телото на детето. И тоа не е сите ризици.

Многу жени кои се носат новородените деца сакаат да знаат дали црви се пренесуваат преку мајчиното млеко. Хелминти инфекции преку мајчиното млеко не е можно. Но физички контакт мајката и бебето е опасно. Сите: хигиена, физичка љубов, воздушни пат - сето ова е простор кој е во состојба да го олесни транспортот и трансфер на јајца, што значи мајка е извор на опасност за бебето.

Видео: Астма - д-р Komarovsky Училиште

Не третираат наезда не може, и сите, бидејќи на црви во мајката си го цица повеќето од минерални, микронутриенти, тие ќе бидат донесени во мајчиното млеко, што значи дека детето нема да добијат што треба да добие во првите неколку месеци од животот. Недостаток на витамини и минерали не силно негативно влијание врз телото, на развојот на својот скелетни, кардиоваскуларни и нервниот систем. Овие процеси може да се неповратни, па затоа е важно кога ќе се детектира знаци на постоење на црви мора да побара помош од професионалци и заедно со нив да се направи одговорни одлуки.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дои или шишеДои или шише
Доилки е контраиндициран кофеинДоилки е контраиндициран кофеин
Pinworms (Enterobiasis) кај бремени жени и доилкиPinworms (Enterobiasis) кај бремени жени и доилки
Таблети и nemozol суспензија на црви за деца и возрасниТаблети и nemozol суспензија на црви за деца и возрасни
Бактерии откриени во мајчиното млеко, може да се идентификуваБактерии откриени во мајчиното млеко, може да се идентификува
Црви во текот на бременоста, симптомите на црви во бремени жениЦрви во текот на бременоста, симптомите на црви во бремени жени
Што е тоа во мајчиното млекоШто е тоа во мајчиното млеко
Што е детето млеко е подобро?Што е детето млеко е подобро?
Roundworm за време на бременоста, третман на аскаријаза кај бремени жениRoundworm за време на бременоста, третман на аскаријаза кај бремени жени
Дали црви се пренесуваат од мачка на човекот, едно лице може да се добие?Дали црви се пренесуваат од мачка на човекот, едно лице може да се добие?
» » » Дали црви се пренесуваат преку мајчиното млеко?