ma.GurusHealth.ru

Третманот со водород пероксид од црви

Пероксид на црвиВодород пероксид - значи nonflammable течност конзистентност и без мирис, широко се користат во медицината за дезинфекција на рани, дезинфекција на хируршка опрема. Сепак, некои научници откриле хидроген пероксид друга употреба. Американски доктор U.Duglas и руски професор I.Neumyvakin истрага нејзиниот ефект врз човечкото тело и тврдат дека овие супстанции може да се спаси од многу болести, вклучувајќи хелминти инфекции. Специјалисти вршење на третманот со водород пероксид, се убедени дека оваа дрога контраиндикации не се, освен за лична нетрпеливост, што е исклучително ретки. А резултат на нејзиното прифаќање е забележлива на ден 2-3: црви и фрагменти од со измет.

Сепак, не треба да заборавиме дека водород пероксид е токсичен агенс (ова е ефектот на исфрлање црви), така што неговата употреба бара голема претпазливост и усогласеност дозирање.

Како да го користите пероксид за црви?

Водороден пероксид од црвиВеднаш треба да се забележи дека научниците проучување на својствата на оваа супстанца во телото, не препорачуваме употреба за помалите деца. Земете пероксид црви возрасните треба да биде како што следува:

  1. Треба да почне со една капка средства, што е потребно да се менува 50 ml вода. Пред да се готви пероксид од црви, бидете сигурни дека ќе се користи чиста вода (не хлорирана). Прифаќање на решението треба да се врши три пати на ден за половина час пред јадење.
  2. Секој ден е потребно да се зголеми износот на пероксид во раствор во пад. Тоа треба да се земе од десет дена, односно на последниот ден на курсот треба да се зема три пати 10 капки.
  3. Во следната фаза на лекувањето треба да се започне по 3 дена. Доза (10 капки) е задржан. Три дена подоцна, на приемот треба да се направи пауза за 3 дена. Вкупниот третман за црви ќе биде 21 дена.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
На катран од црвиНа катран од црви
Водород пероксид во панкреатитВодород пероксид во панкреатит
Како да се земе на хидроген пероксид со чир на желудникот?Како да се земе на хидроген пероксид со чир на желудникот?
Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…
Третман на гастритис водород пероксид рецептТретман на гастритис водород пероксид рецепт
Дали постојат црви (хелминти) од црниот човек?Дали постојат црви (хелминти) од црниот човек?
Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…
Фотохемиски ласерски Белење што е следно?Фотохемиски ласерски Белење што е следно?
Нов уред за дезинфекција на контактни леќиНов уред за дезинфекција на контактни леќи
Обработка (дезинфекција) сплескани црви (хелминти)Обработка (дезинфекција) сплескани црви (хелминти)
» » » Третманот со водород пероксид од црви