ma.GurusHealth.ru

Чир на желудникот и дијабетес поврзани

Видео: дијабетес и чирови на нозете

За развој на дијабетес од втор степен влијае на одредена бактерија, кој е виновникот во желудникот, според научниците од Њујорк.

За да се потврди нивната теорија, научниците  Ние истражуваше гликолизиран Хемоглобин (HbA1c) во групата на волонтери. Се покажа дека луѓето инфицирани со Helicobacter pylori, но не се дијагностицира дијабетес шеќер надуени бројки.

Експертите велат дека бактериите кои предизвикуваат стомачни чиреви, едно лице може да се инфицираат во детството, па дури и не се сомневаат своето постоење. Современите лекови може да се уништат патогените флора. Сепак, истражувачите треба да се разбере како да се ослободи од бактерии, како и дознаам колку се Helicobacter pylori на распаѓање на шеќер кај пациенти од друга категорија на тежината.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Helicobacter pylori инфекција (h. Pylori) симптоми, дијагноза и лекување на инфекцииHelicobacter pylori инфекција (h. Pylori) симптоми, дијагноза и лекување на инфекции
Терапија, болести на дигестивниот системТерапија, болести на дигестивниот систем
Заразни дали чир на желудникот? Како е ова, и што е причината?Заразни дали чир на желудникот? Како е ова, и што е причината?
Дијабетес - семејна работаДијабетес - семејна работа
Во фармацевтите за да им помогне контрола на дијабетесВо фармацевтите за да им помогне контрола на дијабетес
Инсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекцијаИнсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекција
Терапија, болести на дигестивниот системТерапија, болести на дигестивниот систем
Инфекција на Helicobacter pylori: третман, симптоми, причини, дијагноза, симптомитеИнфекција на Helicobacter pylori: третман, симптоми, причини, дијагноза, симптомите
H. pylori хроничен гастритисH. pylori хроничен гастритис
Земање антибиотици е поврзано со ризик од дијабетесЗемање антибиотици е поврзано со ризик од дијабетес
» » » Чир на желудникот и дијабетес поврзани