ma.GurusHealth.ru

Инсулин пилула повеќе не е фантазија?

Видео: 7 пронајдоци од иднината, кои се веќе работат

Нов пристап за заштита на инсулин од агресивна средина на дигестивниот тракт наскоро ќе го направи реалност таблета форма на хормонот.

Научниците со децении бара да се испорача инсулин во телото на пациентите без постојана инјекции, но дигестивни ензими се прилепи инсулин, и ниска апсорпција во цревата не придонесува предвидливи и стабилна терапевтски ефект.

Постоечките вдишуваат инсулин и трансдермална лепенка имаат свои недостатоци, кој потсетува на д-р Sanyog Jain, соработник на Националниот институт за фармацевтски образование и истражување во Индија.


За да се надминат старите бариери, д-р Џаин и неговите колеги "ПАКУВАЊЕ" инсулин во липозоми, а потоа се заштитени честички polieletrolitnymi слоеви.

На врвот на сите научници во прилог на честички на фолна киселина за да се забрза транспортот лекови преку цревниот ѕид.

Во експериментите на глувци, нов систем за испорака на инсулин ефикасно го намалува нивото на шеќер во крвта, имајќи го во право ниво за многу подолго отколку редовно инјектирање на инсулин.

Овој индиски истражувачи објави неодамна во списанието Biomacromolecules.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Сулфонилуреа се поврзани со висок ризик од ракСулфонилуреа се поврзани со висок ризик од рак
Инсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекцијаИнсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекција
Таблет со microneedles замени инјекцииТаблет со microneedles замени инјекции
Smart инсулин лепенкаSmart инсулин лепенка
Матични клетки ќе се излечи дијабетесотМатични клетки ќе се излечи дијабетесот
Хормон имитира ефектите од вежбањетоХормон имитира ефектите од вежбањето
Инсулин суспензија протамин цинк (IOTWS). На суспензија на инсулин-протамин (SIP)Инсулин суспензија протамин цинк (IOTWS). На суспензија на инсулин-протамин (SIP)
Апсорпција на инсулински препаратиАпсорпција на инсулински препарати
Инсулин ново дијагностициран дијабетес мелитус тип 1Инсулин ново дијагностициран дијабетес мелитус тип 1
Посебни аспекти на честите инјекции на инсулин во дијабетес мелитус тип 2Посебни аспекти на честите инјекции на инсулин во дијабетес мелитус тип 2
» » » Инсулин пилула повеќе не е фантазија?