ma.GurusHealth.ru

Кај пациенти со дијабетес тип најдов да ги развиваат нивните сопствени инсулин

Видео: Што е LADA-дијабетес (ЛАДА-дијабетес) и како да се третираат?

Спроведена од страна на тим на научници во студијата Масачусетс, предводена од генералниот директор на лабораторијата за имунобиологија Faustman болница Денис, покажа дека кај пациенти со дијабетес тип I панкреасот продолжува да произведува инсулин со децении. Пред тоа се сметаше дека кај дијабетичари со овој вид на болест, клетки што создаваат инсулин умре сосема по неколку години од своето постоење, извештаи New Scientist.

Faustman група примероци од крв се изучува 182 пациенти кои страдаат од тип I дијабетес. Првиот тип на дијабетес, метаболни нарушување се јавува во врска со исчезнувањето на свој инсулин кај пациентот - хормон кој е одговорен за навлегување на гликоза од страна на речиси сите клетки во телото. Научниците се обиделе да се најде примероци од крв C-пептид - протеин кој се произведува исклучиво во синтезата на инсулин.

Начинот на тестирање на крвта, која се применува Faustman се однесува на особено висока чувствителност. Овој метод овозможува снимање на саканата концентрација на протеини што е за 22 пати под прагот, во користени стандардни техники.

Како резултат на тоа, протеин C-пептид е откриен во 80% од луѓето со крвта на првиот тип на дијабетес, дијагнозата на која е направена пред не повеќе од 5 години. И еден од десет пациенти кои биле дијагностицирани со дијабетес 31 - 40 години, производството на протеини продолжи.

Така, резултатите од студијата го прават тоа можно да се започне развој на методи за регенерација на сопствените клетки на пациентот, кои се одговорни за производство на инсулин. Ова ќе се избегне инјектирање животот намена на лекот.

Излечи дијабетесот, тоа зависи од можноста на било кој начин да се направи на преживеаните клетки одговорни за производство на инсулин да се регенерира. И тогаш не е потребно да се применат дополнителни администрација на инсулин. Faustman тврди дека надеж за лек може да биде, вклучувајќи и пациенти кои имаат дијабетес од првиот вид децении.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Научниците ќе бидат во можност да се започне процесот на регенерација на панкреасотНаучниците ќе бидат во можност да се започне процесот на регенерација на панкреасот
Сулфонилуреа се поврзани со висок ризик од ракСулфонилуреа се поврзани со висок ризик од рак
Инсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекцијаИнсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекција
Една третина од пациентите со тип 1 дијабетес инсулинЕдна третина од пациентите со тип 1 дијабетес инсулин
Ефекти на хормонот за раст (GH). Antiinsulyarnye антителаЕфекти на хормонот за раст (GH). Antiinsulyarnye антитела
Матични клетки ќе се излечи дијабетесотМатични клетки ќе се излечи дијабетесот
Дијабетес мелитус тип 2 дијабетесДијабетес мелитус тип 2 дијабетес
Вештачки панкреас може да го промени начинот на дијабетесВештачки панкреас може да го промени начинот на дијабетес
Безболно patch за третирање на дијабетесБезболно patch за третирање на дијабетес
Би можеле недостаток на витамин А причина дијабетес?Би можеле недостаток на витамин А причина дијабетес?
» » » Кај пациенти со дијабетес тип најдов да ги развиваат нивните сопствени инсулин