ma.gurushealth.ru

Invokana лекот против дијабетес тип 2, е одобрен од ФДА

Видео: Како резултат на третманот на дијабетес тип 1. Endorfinoterapiya

Пред неколку дена администрација Американската администрација за храна и лекови го одобри новиот лек за Џонсон & Johnson`s за третман на тип 2 дијабетес.

Тоа е за kanagliflozine (Invokana).

Денес, не-инсулин зависен дијабетес мелитус страдаат 24 милиони луѓе само во САД. Во случај на недоволна контрола на гликемијата кај пациенти со брзо се развива сериозни компликации - оштетување на бубрезите, невропатија, слепило, проблеми со кардиоваскуларниот систем, и други.

Д-р Марија паркови, директор на производи кои се користат во ендокринологијата оддел на Центарот за дрога Евалуација и истражување ФДУ, за новинарите изјави: «Invokana - ова е прв лек одобрен од страна на контакт на нова група на инхибитори на натриум-зависни транспортер на гликоза тип 2 (SGLT2). Продолжуваме да ги поддржуваме иновации дозволува користење на новите класи на лекови кои даваат дополнителни терапевтски опции за хронични болести. "

Лекот запира Invokana реапсорпција на гликоза во бубрезите, ја зголемува неговата екскреција и го намалува нивото на гликоза во крвта на оние пациенти кај кои што првично беше подигнат.

Д-р Ричард Агилар, медицински директор на Дијабетес нацијата ДОО, вели дека пациентите со не-инсулин зависен дијабетес мелитус се обидуваат да го намалат нивото на шеќер, но околу половина од пациентите не стигнат до препорачаните дози на лекови, поради ризикот од потенцијално опасни несакани ефекти.

Invokana работи на друг принцип, значително различни од постојните орални лекови. Invokana дрога подобрува излачувањето на гликоза во урината, како "glyukuretikom". Тоа е најстариот познат индикатор за дијабетес, нивото на шеќер во урината, најдобро може да се одрази на ефикасноста на новиот лек.


Безбедноста и ефикасноста се изучуваат Invokana 9 во текот на клиничките испитувања, кои се вклучени 10285 пациенти со не-инсулин зависен дијабетес мелитус. Пациентите на Invokana во нормала гликолизиран хемоглобин A1c, што укажува на стабилна контрола на нивото на шеќер во текот на долг временски период. Во фаза III студии прием Invokana поврзани со намалување на индексот на телесна маса и систолниот крвен притисок.

Invokana именуваат не само како монотерапија, но комбинирана терапија со пиоглитазон, сулфонилуреа, метформин и инсулин.

Invokana дрога не се користи кај пациенти со овие услови:
• дијабетична кетоацидоза.
• инсулин-зависен дијабетес мелитус.
• краен стадиум на бубрежна инсуфициенција.

Според FDA, постмаркетинг студии на новиот лек што ќе се одржи од страна на компанијата Јансен Фармацевтски производи, која е дел од Џонсон & Џонсон.Пост-маркетинг студии ќе се фокусира на проучувањето на следниве точки:
• Несакани ефекти на кардиоваскуларниот систем.
• Ефект на добивањето на продолжен црниот дроб.
• фотосензитивни реакции.
• Резултатите од бременоста.
• Ризикот од развој на панкреатитис.
• Безбедност за коските.
• ризикот од малигни заболувања.
• Случаи на тешки реакции на преосетливост.

Исто така, на вработените во компанијата планираат да спроведат две студии на лекот кај деца, водени од нормите на чинот на PREA.

Додека дрога покажа минимални несакани ефекти. За време на клиничките испитувања Invokana случаи на инфекции на уринарниот тракт и вагинална кандидијаза беа идентификувани. kanagliflozina диуретик ефект може да доведе до или постурална ортостатска хипотензија, што често се случува во текот на првите 12 недели од терапијата.

Invokana произведени од страна на Јансен Фармацевтски Titusville, Њу Џерси.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Empagliflozin одобрени од FDAEmpagliflozin одобрени од FDA
ЕндокринологијаЕндокринологија
Одобрени од FDA dulaglyutid за лекување на дијабетес тип 2Одобрени од FDA dulaglyutid за лекување на дијабетес тип 2
ФДА одобри новиот лек против отпорни на ТБФДА одобри новиот лек против отпорни на ТБ
Kanagliflozin помага на телесната тежинаKanagliflozin помага на телесната тежина
Лек за дијабетес помага да се ослободи од вишокот на тежинаЛек за дијабетес помага да се ослободи од вишокот на тежина
Имунотерапија со дијабетес тип 1 се признати како безбедно во САДИмунотерапија со дијабетес тип 1 се признати како безбедно во САД
На метар е одобрен во sugarbeat ЕвропаНа метар е одобрен во sugarbeat Европа
Ризикот од микроваскуларни компликации на дијабетес независно од возрастаРизикот од микроваскуларни компликации на дијабетес независно од возраста
Дијабетес мелитус тип 2 дијабетесДијабетес мелитус тип 2 дијабетес
» » » Invokana лекот против дијабетес тип 2, е одобрен од ФДА