ma.GurusHealth.ru

Лек за дијабетес помага да се ослободи од вишокот на тежина

Видео: Зошто е потребно да се борат против дебелината кај дијабетес

Како да се каже Дански истражувачи во борбата против прекумерната тежина ефикасни лекови Тип 2 - Byetta и Victoza, кој се користи за лекување на дијабетес.

Научниците студија беше спроведена, при што тие не изучува 25 самостојна научна работа, темата на работа беше да се анализира лекови. Се покажа дека дебелите луѓе кои се лековите редовно и без дијабетес, за пет месеци се намали за 3 килограми тежина и кои страдаат од дијабетес - во просек од 2,7 кг. Причината за ваквите ефекти објасни експерти, беше откриено дека преземањето на овие лекови имитира хормони кои го намалуваат апетитот. Но, проблемот на вишокот тежина се уште не може да се реши само со помош на овие лекови. Нивното влијание треба да се зајакне - радикално да го промени вашиот животен стил.


Лекарите предупредуваат дека желбата да се губат телесната тежина, не треба да биде предмет на неконтролирано и авто-администрација на овие лекови имаат сериозни несакани ефекти. А од страна на ефектот на Byetta е проблем со бубрезите, и лекот Victoza е генерално поврзан со ризикот од рак на тироидната жлезда и панкреатитис.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Се со прекумерна тежина го зголемува ризикот од уринарна инконтиненција кај жениСе со прекумерна тежина го зголемува ризикот од уринарна инконтиненција кај жени
Дали е можно да се губат телесната тежина, откажувајќи се од појадок?Дали е можно да се губат телесната тежина, откажувајќи се од појадок?
Губење на стомакот масти - да се врати на интелект?Губење на стомакот масти - да се врати на интелект?
Kanagliflozin помага на телесната тежинаKanagliflozin помага на телесната тежина
Дијабетес - семејна работаДијабетес - семејна работа
Дебелината предизвикува недостаток на витамин ДДебелината предизвикува недостаток на витамин Д
Научниците советуваат канцеларијата на работниците да работат стоењеНаучниците советуваат канцеларијата на работниците да работат стоење
Дебелината е поопасна за мажите отколку за женитеДебелината е поопасна за мажите отколку за жените
Земање антибиотици е поврзано со ризик од дијабетесЗемање антибиотици е поврзано со ризик од дијабетес
Што е лек за дијабетес е најдобар?Што е лек за дијабетес е најдобар?
» » » Лек за дијабетес помага да се ослободи од вишокот на тежина