ma.gurushealth.ru

Со цел да се анализира нивото на шеќер веќе нема да им е потребна крв

Американски научници од Универзитетот Браун беше создадена од страна на уредот за мерење на шеќер во крвта, без повреда на прстот, т.е. бескрвна метод.

Новата технологија се базира на интеракција на фотони и електрони, зрак, - програмери. Развиена од страна на уредот може да се одреди нивото на крвниот шеќер кои се содржат мала количина на плунка. Уредот ефикасно анализи, само со поставување на нивото на шеќер, и покрај фактот дека плунката што содржи во многу помал број. Развиените уред е biochip има минијатурни димензии, која содржи плазмонот интерферометри во износ од неколку илјади. Благодарение на нив, процесот на препознавање на молекули на биолошки супстанции содржани во плунката, вклучувајќи ги и гликоза.

Откривањето на уредот, според лекарите, ќе го цениме милиони луѓе кои страдаат од дијабетес. Нов избегнува секојдневно процедури прст пирсинг да се контролира нивото на шеќер во крвта.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Empagliflozin одобрени од FDAEmpagliflozin одобрени од FDA
Бесцелност здрави пијалациБесцелност здрави пијалаци
Smart инсулин успешно тестиран кај глувцитеSmart инсулин успешно тестиран кај глувците
Minimed® поврзете вашиот инсулин пумпа поврзува со паметен телефонMinimed® поврзете вашиот инсулин пумпа поврзува со паметен телефон
Измери вашиот шеќер во крвта домаИзмери вашиот шеќер во крвта дома
Има аналитичар одредува шеќерИма аналитичар одредува шеќер
А тест на крвта, без болка. Лансет уред моденА тест на крвта, без болка. Лансет уред моден
Идентификација на пред-дијабетес во бременостИдентификација на пред-дијабетес во бременост
Блед glucometer иднинаБлед glucometer иднина
Ласерски уред за мерење на шеќер во крвтаЛасерски уред за мерење на шеќер во крвта
» » » Со цел да се анализира нивото на шеќер веќе нема да им е потребна крв