ma.GurusHealth.ru

Дијабетес - не повеќе од една реченица за стари лица

Видео: дијабетес. Пресудата е откажана

Во најмала рака, ако сте доволно среќни да возраст во напредна медицината.

Ново истражување покажа дека денес американски пензионери со дијабетес може да се очекува да се повлече 70 и полн живот, без тешки компликации, хоспитализации и ординации.

Научниците одлучиле да се процени напредокот во лекувањето на дијабетес, ги анализирале податоците од една голема национална анкета.

Резултатите покажуваат дека пациентите со дијабетес 1940 раѓање со дијабетес сега живеат многу подолго и поактивни од оние кои се родени во 1930-тите. Особено задоволен со зголемување бројот на години без сериозни компликации и инвалидитет. Овие години постара дијабетичари обезбедува квалитетот на здравствената заштита и пристап до информации.

"Во текот на последните 20 години видовме драматично зголемување на бројот на години на активниот живот во постарите Американци, како дијабет, и без оваа дијагноза. Нашите резултати се зборува за успехот на напорите за промовирање на здрав начин на живот, иновации во третманот и следење на дијабетес. Значајна улога во подобрувањето на животот на пациентите одигра модерни хируршки процедури, додавајќи неколку активни години ", - вели официјален претставник на САД ЦДЦ Bardenheyer Барбара (Барбара Bardenheier).

Според истражувачот, не е јасно дали овој тренд ќе продолжи и во иднина.

"Шансите да се направи инсулин-зависен дијабетес мелитус се поврзани со начинот на живот на секој од нас. Пушењето, нездрава исхрана, алкохол и недостаток на движење - сите играат важна улога. Промени во начинот на живот на современиот човек, мислам дека непосредна цел во борбата против епидемијата на дијабетес. Ова превентивно одржување ќе ви помогне да го продолжи животот на здраво стареење и да даде милиони луѓе ", - изјави Едвард Грег (Едвард Грег) на CDC.

Оптимист резултатите од студијата се објавени во The Lancet Дијабетес & Ендокринологија.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
На глобалниот пазар за biosensors во 2020 година да стигнат до $ 22,5 милијардиНа глобалниот пазар за biosensors во 2020 година да стигнат до $ 22,5 милијарди
Имаат дијабетес пред бременоста ја зголемува веројатноста за MRSA инфекција по породувањетоИмаат дијабетес пред бременоста ја зголемува веројатноста за MRSA инфекција по породувањето
ЕндокринологијаЕндокринологија
Ризикот од микроваскуларни компликации на дијабетес независно од возрастаРизикот од микроваскуларни компликации на дијабетес независно од возраста
Дијабетес мелитус го зголемува ризикот од ментални болести кај децатаДијабетес мелитус го зголемува ризикот од ментални болести кај децата
Несреќен брак штити од дијабетес?Несреќен брак штити од дијабетес?
Дијабетес - семејна работаДијабетес - семејна работа
Физичката активност го запира развојот на гестациски дијабетесФизичката активност го запира развојот на гестациски дијабетес
Коронарна инсуфициенција дијабетес. Миокарден инфаркт кај дијабетичариКоронарна инсуфициенција дијабетес. Миокарден инфаркт кај дијабетичари
Една третина од пациентите со тип 1 дијабетес инсулинЕдна третина од пациентите со тип 1 дијабетес инсулин
» » » Дијабетес - не повеќе од една реченица за стари лица